Το σχέδιο Δραγασάκη για εκλογές ή δημοψήφισμα

Πληθαίνουν οι φωνές στην Κυβέρνηση που μιλούν για εκλογές ή δημοψήφισμα. Αυτή την φορα την σειρά πήρε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γιάννης Δραγάσακης. Μία δήλωση στο Βήμα της Κυριακής, που μόνο τυχαία δεν είναι τόσο στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή και σίγουρα με την συγκατάθεση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

«Θέλουμε

συμφωνία, αλλά δεν θα υποχωρήσουμε από τις κόκκινες γραμμές μας», τονίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής».
Στην συνέχεια κάνει λόγο για πρόοδο στις συζητήσεις με τους δανειστές, ενώ υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση δεν έχει δεχτεί νέες προτάσεις από την άλλη πλευρά, τη στιγμή που η ίδια φαίνεται διατεθειμένη να συζητήσει λεπτομέρειες και εξειδικεύσεις που αφορούν τις προτάσεις που έχει υποβάλει η Αθήνα.
Στο δια ταύτα η κυβέρνηση σκέφτεται πολύ σοβαρά και πολύ πιθανόν να σχεδιάζει και το πώς θα γίνει το δημοψήφισμά ή οι εκλογές. Οι απάντηση των εξ απορρήτων του πρωθυπουργού τα λέει όλα: «Στο πίσω μέρος του μυαλού μας, αυτές είναι δυνατότητες αναζήτησης διεξόδου, εφόσον διαπιστωθεί αδιέξοδο».
Και όπως λέει ο λαός μας δίνει "μία στο σφυρί και μία στο πέταλο" συμπληρώνοντας ότι «στόχος είναι η συμφωνία», αφήνοντας να εννοηθεί ουσιαστικά ότι εάν οι εξελίξεις δεν την επιτρέψουν, η ευθύνη δεν θα ανήκει στην ελληνική πλευρά.

Keywords
Τυχαία Θέματα