Το Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό διέσωσαν 64 παράνομους μετανάστες

Συνολικώς, 64 παράνομοι μετανάστες διασώθηκαν μέσα σε 24 ώρες, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, στη θαλάσσια περιοχή γύρο από τη Μυτιλήνη από την κανονιοφόρο «ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ» του Πολεμικού Ναυτικού και από πλωτά του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή (ΛΣ-ΕΛΑΚΤ).

Πιο συγκεκριμένα. Σήμερα το μεσημέρι, η κανονιοφόρος «ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ», που επιχειρεί, παράλληλα με την αποστολή της, στο πλαίσιο της συνδρομής του ΠΝ στο ΛΣ-ΕΛΑΚΤ για την αντιμετώπιση της παράνομης εισόδου μεταναστών, περισυνέλλεξε 40 άτομα από ακυβέρνητη

φουσκωτή λέμβο, στη θαλάσσια περιοχή Δυτικά της Μυτιλήνης, τα οποία στη συνέχεια μετέφερε με ασφάλεια στο λιμάνι του Σιγρίου. Σύμφωνα με το ΛΣ, άλλοι 7 παράνομοι μετανάστες, συνολικώς 47, μεταφέρθηκαν από πλωτό του ΛΣ επίσης στο λιμάνι του Σιγρίου.

Σήμερα το ξημέρωμα εξάλλου, σε άλλο περιστατικό, επίσης στη Μυτιλήνη άλλοι 17 παράνομοι μετανάστες διασώθηκαν από πλωτό σκάφος του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ στη θαλάσσια περιοχή 1,4 ναυτ.μίλια ανατολικώς της Μυτιλήνης, οι οποίοι και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του νησιού.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα