Επετειακό πρόγραμμα

"Είμαι ευτυχής γι αυτή τη γιορτή που προκάλεσε η παραίτηση μου": ήταν το αστείο ή μάλλον η προσπάθεια του Διαγόρα Χρονόπουλου να αποχαιρετήσει το Θέατρο Τέχνης του οποίου υπήρξε καλλιτεχνικός διευθυντής, με χιούμορ κι όχι με συγκίνηση.
Η προσπάθεια απέτυχε παταγωδώς χάρη στο συνεχές χειροκρότημα των συντελεστών και συνεργατών του θεάτρου που μαζί με τους δημοσιογράφους του πολιτιστικού ρεπορτάζ βρεθήκαμε σήμερα στο κτίριο της οδού Φρυνίχου για την παρουσίαση του καλλιτεχνικού προγράμματος του Θεάτρου Τέχνης 2014-2015

υπό τον τίτλο "Να μείνω έξω στ' ανοιχτά" από το ποίημα του Καρόλου Κουν "Του κήπου η πόρτα".

"Ένιωθα ότι έπρεπε να σταματήσω κι έτσι παραιτήθηκα. Πρότεινα λοιπόν τη Μαριάννα Κάλμπαρη και χάρηκα που η πρόταση μου έγινε αποδεκτή", κατέληξε στην ολιγόλεπτη ομιλία του ο Διαγόρας Χρονόπουλος δίνοντας το λόγο στη διάδοχο του και στη νέα εποχή για την οποία όλοι οι συντελεστές και οι συνεργάτες του θεάτρου είχαν μια ευχή και πολλές ελπίδες.

Η νέα καλλιτεχνική διευθύντρια του θεάτρου που ίδρυσε ο Κάρολος Κουν αναφέρθηκε στην πραγματική γιορτή, της διπλής επετείου των 60 χρόνων του Υπογείου και των 30 της σκηνής τη οδού Φρυνίχου και υπομνημάτισε το "Να μείνω έξω στ' ανοιχτά" ως γνωριμία με τους ανθρώπους και το καινούργιο!

Επί σκηνής αυτή τη στόχευση θα επιχειρήσουν να πραγματώσουν οι Παντελής Δεντάκης, Γιάννης Μόσχος, Κωστής Καπελώνης, η χορευτική ομάδα "Κι όμως κινείται", η ομάδα Όπερες των ζητιάνων, η ομάδα Blitz, ο Νίκος Μαστοράκης, ο Γιάννος Περλέγκας, η Μαριάννα Κάλμπαρη, η Λένα Κιτσοπούλου, η Άντζελα Μπρούσκου, ο Έκτορας Λυγίζος, ο Άρης Μπινιάρης και άλλοι.

Με θεματικές όπως «2014: 6 χρόνια κρίση / 60 χρόνια Υπόγειο», «Νεοελληνικό έργο/ χορός / μουσική», «Το μυστήριο της επιβίωσης», «Η δίψα για ζωή», «Ο θάνατος της αθωότητας / Γάλλοι συγγραφείς μιλούν για τον έρωτα», «Ο θάνατος της πνευματικότητας», «Ο κύκλος του αίματος», «Ο κύκλος της ιστορίας», το Θέατρο Τέχνης αναμένει παλιούς και νέους συνοδοιπόρους

Ελεωνόρα Ορφανίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα