Το Μαξίμου "ψηφίζει" Eλλη Στάη για την ΕΡΤ

Το όνομα της έμπειρης δημοσιογράφου Ελλης Στάη έχει πέσει, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, στο τραπέζι του Μεγάρου Μαξίμου για την προεδρία της ΕΡΤ. Με δεδομένο ότι η κυβέρνηση έχει θέσει ως άμεση προτεραιότητα την επαναλειτουργία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, είναι λογικό να έχουν αρχίσει να συζητούνται τα πρώτα ονόματα που θα κληθούν να «τρέξουν» το μαγαζί της Μεσογείων. Οι σκέψεις για επιστροφή της Στάη στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής συνδέονται, εκτός των άλλων, και με το γεγονός ότι η συγκεκριμένη

δημοσιογράφος παρουσίασε το τελευταίο κεντρικό Δελτίο της προηγούμενης ΕΡΤ.

Στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι με τη συγκεκριμένη επιλογή προσδίδουν και περαιτέρω σημειολογικό συμβολισμό στην επαναλειτουργία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Φυσικά, κανείς δεν θα πρέπει να παραβλέψει και το γεγονός ότι επί των ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης είχε διαταχθεί Ενορκη Διοικητική Εξέταση για την Ελλη Στάη μετά από καταγγελίες του διευθυντή ειδήσεων, Βασίλη Θωμόπουλου.

Με απλά λόγια, η πολύπειρη δημοσιογράφος είχε στοχοποιηθεί από το σύστημα Σαμαρά και συγκεκριμένα από τον Γιώργο Μουρούτη, επειδή σε καμία περίπτωση δεν δεχόταν να παρουσιάσει ένα δελτίο ειδήσεων «προς τιμήν» του τότε πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά. Πάντως, ανεξάρτητα από τα παραπάνω, αποτελεί κοινό μυστικό ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας διατηρεί ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας με την κυρία Στάη, από την περίοδο που επιχειρούσε να κάνει τα πρώτα του βήματα στην πολιτική σκηνή. Μάλιστα, ο σημερινός πρωθυπουργός δεν έχει κρύψει και την εκτίμηση, αλλά και τον σεβασμό του στη δουλειά που κάνει η διευθύντρια του Thetoc.gr.

Καλές σχέσεις με την Ελλη Στάη διατηρεί και ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, που έχει και τη βασική ευθύνη στελέχωσης της νέας ΕΡΤ. Το σίγουρο είναι ότι το όνομα της έμπειρης δημοσιογράφου βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα των επιλογών. Το ερώτημα που τίθεται είναι αν και κατά πόσον η Ελλη Στάη θα αποδεχθεί μια σχετική πρόταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

To Action 24 εκπέμπει και στις ΗΠΑ

Ο Alpha αυξάνει τον κατώτατο μισθό στους εργαζόμενους

Προσωρινή διοίκηση απέκτησε η ΕΡΤ

Τετράμηνη πρωτιά για τον Alpha

Keywords
Τυχαία Θέματα