Ο άγνωστος σύνδεσμος του Σάκη Ιωαννίδη με την οικογένεια Καραμανλή

O 31χρονος πρόεδρος από πολύ μικρός γνώρισε έναν άνθρωπο, που ήταν κυριολεκτικά μέσα στο σπίτι του Κωνσταντίνου Καραμανλή στις Σέρρες και του ενέπνευσε την αγάπη που έχει ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ για τον ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας.

Ο λόγος για την κυρία Λίτσα Mπραβήτα, κολλητή φίλη της μητέρας του Μαρίας, η οποία είναι για τον Σάκη Ιωαννίδη, σαν δεύτερη μητέρα του, καθώς ήταν εκείνη που τον κρατούσε μωρό, όταν οι γονείς

του εργάζονταν πολλές ώρες στον ιδιωτικό τομέα. Η κυρία Λίτσα Μπραβήτα όμως, με την οποία ο Σάκης Ιωαννίδης, έχει μέχρι σήμερα στενούς δεσμούς, είναι η γυναίκα που εδώ και δεκαετίες μαζί με τον αδερφό της , είναι ο «φύλακας άγγελος» του σπιτιού του Καραμανλή, στην γενέτειρα τους στην Πρώτη Σερρών. Τα αδέρφια Μπραβήτα είναι η «ψυχή» του ιστορικού σπιτιού και εκείνοι που το φροντίζουν κατά την διάρκεια ολόκληρου του χρόνου και το ανοίγουν στους επισκέπτες που θέλουν να μπουν στο εσωτερικό του. Ο Σάκης Ιωαννίδης από πολύ μικρός λόγω της οικογενειακής σχέσης με την κυρία Λίτσα, άκουγε ιστορίες από το σπίτι των καραμανλήδων και από τον ίδιο τον ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας. Μαζί με την στενή σχέση που είχε ο πατέρας του Θωμάς Ιωαννίδης, με την παράταξη, καθώς διετέλεσε πρόεδρος ΝΟΔΕ επί Καραμανλή και αντινομάρχης Δράμας, ο μικρός πήρε από πρώτο χέρι της αξίες του καραμανλισμού. Και αυτό δεν άργησε να φανεί.

Ο ίδιος ασχολήθηκε από πολύ μικρός με τα κοινά. Παράλληλα με την μεγάλη του αγάπη το μπάσκετ, αφού έπαιξε σε ΚΑΟΔ και Τιτάνες Δράμας, ήταν πρόεδρος του 15μελούς. Αφού πέρασε στο Πανεπιστήμιο, δεν άργησε να γίνει μέλος στη ΔΑΠ- ΝΔΦΚ Παντείου. Συγκρουσιακός και πεισματάρης ερχόταν σε ρήξη με τις αντίπαλες ιδεολογικά παρατάξεις, αλλά πάντα σε ένα πολιτικό πλαίσιο, καθώς αρκετά χρόνια μετά έχει πολλούς φίλους από παλιούς «αντιπάλους», που εκτιμούσαν το ήθος του. Το 2010 ανέλαβε τη φοιτητική νεολαία σε μία πραγματικά δύσκολη περίοδο, μετά από μεγάλη εσωκομματική κόντρα , αλλά λόγω του χαρακτήρα του και των κινήσεων του κατάφερε να την ενώσει και να την κάνει ξανά συμπαγή , κάτι που φάνηκε και στα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών, όσο ήταν γραμματέας. Αργότερα έβαλε υποψηφιότητα για πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, όπου ψηφίστηκε από 30.000 νεολαίους σε όλη την Ελλάδα.

Ο Σάκης Ιωαννίδης ήρθε στην δημοσιότητα το προηγούμενο διάστημα μετά την ηχηρή παρέμβαση του στην Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΝΝΕΔ, όπου ζήτησε να γίνει απολογισμός για την συντριβή της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ταυτόχρονα εξαπέλυσε επίθεση στα «ξένα σώματα» του κόμματος , εκείνα που «μπαστάρδεψαν» την φυσιογνωμία της ΝΔ, όπως είπε το ιστορικό στέλεχος του κόμματος Ιωάννης Βαρβιτσιώτης.

Η διαφοροποίηση του από την κεντρική γραμμή , του έδωσε πόντους στην βάση του κόμματος, καθώς από πολλούς θεωρήθηκε ότι εξέφρασε τον μέσο ψηφοφόρο της κεντροδεξιάς. Ο Ιωαννίδης αυτή την περίοδο κάνει αλλεπάλληλες συσκέψεις με τα όργανα της νεολαίας, αλλά δεν χάνει ευκαιρία να επισκέπτεται την γενέτειρα του στην Μακεδονία. Σε μία μάλιστα πρόσφατη επίσκεψη του συναντήθηκε ξανά με την κυρία Λίτσα, στο σπίτι των καραμανλήδων, στην Πρώτη Σερρών, βγάζοντας μία φωτογραφία με φόντο το μεγάλο κάδρο του Εθνάρχη στο πατρικό των καραμανλήδων. Μια φωτογραφία γεμάτη αναμνήσεις.

Keywords
Αναζητήσεις
ιωαννιδης θωμας, σακησ ιωαννιδησ γονεισ
Τυχαία Θέματα