Το καυστικό βίντεο της Διεθνούς Αμνηστίας για το μεταναστευτικό

Με έναν ιδιαίτερο τρόπο επέλξε η Διεθνής Αμνηστία προκειμένου να στείλει το δικό της μήνυμα για το μεταναστευτικό προς τους Ευρωπαίους ηγέτες.

Πιο συγκεκριμένα,στο βίντεο παρουσιάζονται πλάνα από παλαιότερη βαρκάδα της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ, με τον ομόλογό της Βρετανό πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, ατενίζοντας το ειδυλλιακό τοπίο. Παράλληλα παρουσιάζονται εικόνες από μετανάστες

μέσα στη θάλασσα προσπαθώντας να σωθούν και άλλες με πτώματα που επιπλέουν.

«Έχουμε την αμυδρή δυσάρεστη αίσθηση ότι δεν ενδιαφέρονται...», αναφέρεται στη λεζάντα για τους Ευρωπαίους ηγέτες, χρησιμοποιώντας μάλιστα τη λέξη sinking που σημαίνει επίσης «βουλιάζω».

«Κάντε τους να αλλάξουν», καταλήγουν.

Οι ευρωπαίοι ηγέτες έχουν κατακριθεί πολύ για την αδιαφορία που δείχνουν για το μεταναστευτικό πρόβλημα, το οποίο έχει επιδεινωθεί ιδιαίτερα μετά τον πόλεμο της Συρίας. Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα επεσήμανε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να υιοθετήσει μια πιο «εμπεριστατωμένη, πιο γενναία και λιγότερο σκληρή προσέγγιση» σχετικά με τους μετανάστες που συχνά πεθαίνουν στην προσπάθεια τους να φτάσουν στην ΕΕ με σκάφη που δεν είναι αξιόπλοα.

Keywords
Τυχαία Θέματα