Κατασχέσεις προανήγγειλε η Βαλαβάνη!

του Γιώργου Λυκουρέντζου

Πακέτο μέτρων αναγκαστικής είσπραξης κατά μεγαλοοφειλετών του δημοσίου οι οποίοι δεν μπαίνουν στη ρύθμιση των 100 δόσεων προανήγγειλε από τη Βουλή η αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη. Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ Δ.Καμμένου η κα Βαλαβάνη υποστήριξε ότι μέχρι να ολοκληρωθεί η προθεσμία υπαγωγής στη ρύθμιση των 100 δόσεων το Δημόσιο δεν πρόκειται να προχωρήσει

σε μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, ωστόσο ήδη προετοιμάζεται τέτοιο πακέτο κατά μεγαλοοφειλετών όταν θα τελειώσει η προθεσμία. Η αναπληρωτής Υπουργός μάλιστα είπε πως μεταξύ των μεγαλοοφειλετών του δημοσίου βρίσκονται δεκάδες δήμοι, ποδοσφαιρικές ομάδες, ΔΕΚΟ, κοινωφελή ιδρύματα, 60 ναυτιλιακές εταιρείες και 200 βιομηχανίες τις οποίες επί της ουσίας κάλεσε να μπουν άμεσα στη ρύθμιση των 100 δόσεων προκειμένου να γλιτώσουν τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.

Η κα Βαλαβάνη έδειξε πάντως ιδιαίτερα ικανοποιημένη από το ενδιαφέρον των οφειλετών για υπάγωγή στη ρύθμιση αλλά και από την πορεία είσπραξης εσόδων λέγοντας ότι μόνο από το βράδυ της Παρασκευής οπότε και άνοιξε η εφαρμογή και παρά το γεγονός ότι μεσολάβησε Σαββατοκύριακο υπήρξαν τελικές δηλώσεις 30.000 ανθρώπων για ποσό 300 εκατομμυρίων ενώ ήδη εφάπαξ έχουν εισπραχθεί 17 εκατομμύρια ευρώ. Καταλήγοντας η κα Βαλαβάνη προανήγγειλε ότι θα υπάρξει μπόνους σε όσους πληρώσουν εφάπαξ ολόκληρο το ποσό από το φόρο εισοδήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα