"Το Ισλαμικό Κράτος δεν είναι ανίκητο"

Όσο «τρομερό» και να είναι το Ισλαμικό Κράτος, «δεν είναι ανίκητο» και αποδυναμώθηκε από τα αεροπορικά πλήγματα των ΗΠΑ στο βόρειο Ιράκ, δήλωσε σήμερα ένας Αμερικανός αξιωματούχος, αρμόδιος για την αντιτρομοκρατία.

Ο Μάθιου Όλσεν, διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Αντιτρομοκρατίας των ΗΠΑ, σημείωσε ότι δεν διαθέτει «αξιόπιστες πληροφορίες» για κάποιο σχέδιο του ΙΚ να επιτεθεί εναντίον της χώρας του.

Απηχώντας τις δηλώσεις του αμερικανού προέδρου

Μπαράκ Ομπάμα, ο Όλσεν εκτίμησε ότι οι τζιχαντιστές του ΙΚ δεν μπορούν να νικηθούν παρά με τη βοήθεια «μιας μεγάλης συμμαχίας αποτελούμενης από τους διεθνείς μας εταίρους».

Για την αντιμετώπιση του ΙΚ, που ανέλαβε την ευθύνη για την εκτέλεση δύο αμερικανών δημοσιογράφων και απειλεί να σκοτώσει και έναν Βρετανό, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι και ο υπουργός Άμυνας Τσακ Χέιγκελ σκοπεύουν να αναφερθούν στη δημιουργία αυτής της συμμαχία στη διάρκεια των συνομιλιών τους με τους ευρωπαίους εταίρους τους στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ, που θα πραγματοποιηθεί αύριο και μεθαύριο στην Ουαλία.

Όμως ο Όλσεν υπογράμμισε ότι το ΙΚ έχει ήδη αποδυναμωθεί μετά τις αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές στο βόρειο Ιράκ, που ξεκίνησαν στις 8 Αυγούστου.

Οι τζιχαντιστές αποδείχθηκαν «ευάλωτοι στις συντονισμένες και αποτελεσματικές στρατιωτικές ενέργειες» των ΗΠΑ, είπε. «Όσο τρομερό και να είναι το Ισλαμικό Κράτος δεν είναι ανίκητο», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα