Το δράμα και οι ασυγκίνητοι

Οι «παραδοσιακές» μέθοδοι σχηματισμού κυβερνήσεων στην Ελλάδα είναι γνωστές και γνωστά είναι τα αποτελέσματα που παράγουν ,εδώ και δεκαετίες. Αυτές οι παλαιομοδίτικες τεχνικές οδήγησαν και την κατασκευή της κυβέρνησης της 9ης Ιουνίου - δικομματικές «ισορροπίες» ,κομματικές «υποχρεώσεις» ,τιμωρίες «απείθαρχων» ,διορισμοί υπουργών με γεωγραφικά κριτήρια κ.α. Όλα αυτά τηρήθηκαν και για τη γέννηση της μετεκλογικής κυβέρνησης .
Αυτό, όμως, που θα περίμενε

κανείς ,όχι ειδικώς λόγω των εκλογικών «μηνυμάτων» της 25ης Μαϊου , αλλά λόγω της δραματικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται και το 2014 η Ελλάδα ,ότι η δικέφαλη πολιτική ηγεσία θα φρόντιζε ειδικά τούτη φορά να αναζητήσει τους άριστους για το σχηματισμό μίας συμπαγούς κυβέρνησης ,που πρόκειται να αντιμετωπίσει πάλι προβλήματα με τεράστιες διαστάσεις με αντίπαλο το σκληρό μπλοκ των ξένων δανειστών .
Δυστυχώς ,όμως ,για τη χώρα και την ελληνική κοινωνία κάτι τέτοιο δεν συνέβη ,ως γνωστόν . Γι' αυτό και οι πολίτες ,απογοητευμένοι στη μεγάλη πλειοψηφία τους ,ατενίζουν πλέον τη "νέα" κυβέρνηση με σαρκαστικά σχόλια και δείχνουν να μην περιμένουν τίποτε το καλό από το νέο σχήμα .Διότι ,πράγματι, και μόνο κάποιες «αλλαγές»προσώπων αρκούν για να σκορπίζουν ευθυμία εδώ κι΄ εκεί στην «τρελαμένη» κοινωνία της ύφεσης και της ανεργίας. Αναπόφευκτα ,πάντως ,απορεί κανείς για το πώς πιστεύουν , ο κ. Αντ .Σαμαράς και ο «απαιτητικός» συνέταιρος του ,κ. Βενιζέλος ,ότι θα καταφέρουν να πορευθούν επί ομαλού εδάφους με αυτή την κυβερνητική μηχανή . Ηδη εκδηλώθηκαν οι πρώτες ζαλάδες ,τα πρώτα «μπερδέματα» , στους κόλπους της κυβέρνησης, κάποιοι υπουργοί μοιάζουν να τα έχουν χαμένα και «υποφέρουν» . Και ο κ. αντιπρόεδρος ,αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, συνεργάζεται ξεχωριστά με τους «δικούς του» υπουργούς!
Πόσο θα διασκεδάζουν με την «ελληνική περίπτωση», εκεί στο Βερολίνο, η κα Μέρκελ ,ο κ. Σόϊμπλε και οι τραπεζίτες τους!
Και το πλοίον « H Ελλάς» ταξιδεύει.

Keywords
Τυχαία Θέματα