Ο Σάκης Τσιώλης στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1:"Πρέπει να ρισκάρουμε περισσότερο στην επίθεση"

Ο πρώην διεθνής με τη φανέλα της ιστορικής Λάρισας και πετυχημένος προπονητής Σάκης Τσιώλης, μίλησε στον «Παραπολιτικά FM 90,1» και στην εκπομπή «Σάμπα στο γρασίδι», με τον Γιώργο Μανιάτη και τον Γιάννη Φραγκουλόπουλο. Για το παιχνίδι της Εθνικής με την Ιαπωνία ο έμπειρος τεχνικός επισήμανε δυο βασικά σημεία που άλλαξαν την εικόνα της ομάδας σε σχέση με το ματς κόντρα στην Κολομβία: «Πρώτον η Εθνική μας μπήκε καλά στο παιχνίδι και δεν έφαγε κάποιο γρήγορο γκολ

και δεύτερον, η αποβολή του Κατσουράνη ανάγκασε την ομάδα να παίξει πιο κλειστά, περιορίζοντας την ανάπτυξη και κλείνοντας τους κενούς χώρους στους Ιάπωνες, που είναι μία πολύ γρήγορη ομάδα».

Για το πως θα πρέπει η Ελλάδα να βρει τον τρόπο να επιτεθεί και να σκοράρει στο παιχνίδι κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού για να πάρει την νίκη και, πιθανόν, την πρόκριση στους 16, έφερε σαν παράδειγμα προς μίμηση, δύο ομάδες της Λατινικής Αμερικής που συμμετέχουν στην διοργάνωση:

«Πρέπει να ρισκάρουμε. Χρειάζεται ρίσκο. Όπως η Ουρουγουάη που παίζοντας με την πλάτη στον τοίχο στο παιχνίδι με την Αγγλία θέλοντας μόνο νίκη αντίστοιχα, χρησιμοποίησε σχήμα με δύο σέντερ φορ και η Χιλή, που με επιθετική άμυνα και πρεσάροντας ψηλά έχει καταφέρει να κλέψει τις εντυπώσεις. Ρεαλιστικά, η Εθνική δεν έχει παίκτες να βγάλουν μία διαγώνια ή κάθετη πάσα στον κενό χώρο ούτε γρήγορους ποδοσφαιριστές να εκμεταλλευτούν αυτές τις μπαλιές. Δεν μπορεί να το κάνει αυτό ούτε ο Σαλπιγγίδης ούτε ο Σαμαράς. Ο Μήτρογλου δεν είναι σε καλή κατάσταση και αυτό φαίνεται, αφού ταλαιπωρήθηκε 4-5 μήνες με τον τραυματισμό του, όμως αν βρει έναν άξιο συμπαραστάτη, είτε απο τα χαφ, είτε έναν δεύτερο επιθετικό θα μπορεί να βοηθήσει περισσότερο. Αυτός μπορεί να είναι ο Κονέ που τα πηγαίνει πολύ καλά

μέχρι τώρα, χρησιμοποιώντας συχνά το πόδι του από μακριά, ή ο Σάμαρης που δεν έχει χρησιμοποιηθεί ακόμα από τον Φερνάντο Σάντος. Φυσικά στον άξονα και κοντά στον Μήτρογλου, μπορεί να παίξει και ο Σαμαράς σαν δεύτερος επιθετικός. Γενικότερα υπάρχουν στην ομάδα 2-3 παιδιά που μπορούν να βοηθήσουν σε αυτό τον τομέα».

Τέλος για την προσεχή αντίπαλο της Ελλάδας, την Ακτή Ελεφαντοστού, τόνισε ότι έχει μεγάλο μέσο όρο ηλικίας ποδοσφαιριστών και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε, ενώ για την ενδεχόμενη απουσία του Γιάγια Τουρέ από το ματς, λόγω της απώλειας του μικρού του αδερφού, σχολίασε: " Ο Τουρέ είναι βαρόμετρο. Είναι ο συνδετικός κρίκος άμυνας-επίθεσης, καθώς είναι ο παίκτης που από τον άξονα δημιουργεί το 65-70% του παιχνιδιού της Ακτής. Αν τελικά αγωνιστεί, ένας παίκτης που θα μπορούσε να τον περιορίσει είναι ο Γιάννης Μανιάτης. Πάντως στο συγκεκριμένο ματς θα πρέπει να πρεσάρουμε ψηλά και να κρατήσουμε μακριά απο την περιοχή, κάποιους παίκτες της Ακτής, όπως ο Ντρογκμπά, που είναι σε υψηλό επίπεδο και ανά πάσα στιγμή μπορεί να κάνουν ζημιά".

Keywords
Αναζητήσεις
σακης τσιωλης
Τυχαία Θέματα