Το χρέος του 0,01 ευρώ του έκανε τη ζωή δύσκολη (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Ακόμη και ένα χρέος του ενός λεπτού του ευρώ φαίνεται πως μπορεί να φέρει μπλεξίματα με την Εφορία. Μάλιστα, ελεύθερος επαγγελματίας στον Πύργο δεν μπορούσε λόγω της οφειλής αυτής να πάρει φορολογική ενημερότητα.

Ο υδραυλικός περίμενε ενάμιση μήνα για να εξυπηρετηθεί, όμως υπήρχαν ανέλπιστα εμπόδια. Ο ίδιος γνώριζε πως δεν χρωστά στην Εφορία και πως οι υποχρεώσεις του είναι τακτοποιημένες, όμως η Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία του Πύργου, είχε άλλη άποψη. Το σύστημα φανέρωνε πως υπάρχει οφειλή

του ενός λεπτού του ευρώ, η οποία στην πάροδο του χρόνου, από το 2013 έως και σήμερα, είχε αυξηθεί κατά 500% και είχε φτάσει στο ποσό των πέντε λεπτών του ευρώ.

«Επί ένα μήνα προσπαθούσα να βγάλω φορολογική ενημερότητα», δήλωσε στο ilialive.gr ο κ. Αθανασόπουλος. «Και ο λογιστής μου το ίδιο. Κάποια στιγμή που πιέστηκα, πήγα στο λογιστή και είδε πως χρωστάω στην Εφορία ένα ποσό. Ψάξαμε και βρήκαμε πως το χρέος μου ήταν ένα λεπτό του ευρώ και με την προσαύξηση έγινε πέντε λεπτά του ευρώ.

Ρώτησα αν είναι δυνατόν να μη μου δίνουν φορολογική ενημερότητα, από τη στιγμή που δεν χρωστάω τίποτα, και μας έχουν «ξεματώσει» όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που μας χαρακτηρίζουν «ραχοκοκαλιά» της ελληνικής οικονομίας; Ο λογιστής έβγαλε τον κωδικό και πήγα στην τράπεζα για να πληρώσω αυτό το σεβαστό ποσό και να σώσω την οικονομία της χώρας μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα