Το DISCOVERY "αποκαλύπτει" τον ένοικο της Αμφίπολης...

Εάν επισκεφτεί κάποιος την ιστοσελίδα του DISCOVERY, πρώτο θέμα είναι η Αμφίπολη και οι νέες συγκλονιστικές φωτογραφίες που κάνουν το γύρο του κόσμου.

Ο τίτλος στην πρώτη σελίδα είναι "Εκπληκτικό μωσαϊκό αποκαλύφθηκε στον μυστηριώδη τύμβο στην Ελλάδα". Στο ρεπορτάζ φιλοξενείται η άποψη της αρχαιολόγου Ντόροθι Κινγκ η οποία λέει τα εξής: «Η φιγούρα μπροστά από το άρμα είναι ξεκάθαρα ο Ερμής και απαντάται σε μια σειρά μακεδονικών τάφων».

Στο ερώτημα όμως ποιος είναι ο γενειοφόρος άντρας, η Ντόροθι Κινγκ

δείχνει να έχει... κατασταλάξει: "Το προφίλ που δημιουργείται με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι είναι ο Φίλιππος ο Β'" λέει χαρακτηριστικά και στη συνέχεια εξηγεί: "Ο γενειοφόρος άντρας με ένα δάφνινο στεφάνι στο κεφάλι απεικονίζεται προφίλ, κρύβοντας την δεξιά πλευρά του προσώπου του. Ο Φίλιππος είχε χάσει το δεξί του μάτι, ενώ επίσης ήταν νικητής σε Ολυμπιακούς Αγώνες, κάτι που εξηγεί το στεφάνι. Είναι πιθανότατα ο Φίλιππος ο Β' και τα άλογά του, γεγονός που ενισχύει την άποψη ότι το μνημείο είναι ένας τύμβος ή ένα ιερό αφιερωμένο στον Μέγα Αλέξανδρο. Ο Φίλιππος ο Β' πέθανε ώστε ο Αλέξανδρος να γίνει μεγάλος».

Θυμίζουμε πως η συγκεκριμένη αρχαιολόγος έχει δηλώσει για την Αμφίπολη πως ο Τύμβος είναι ένα μαυσωλείο, αφιερωμένο στον Μέγα Αλέξανδρο και τη δυναστεία του. Έτσι εξηγεί και την παρουσία του Φιλίππου...

Keywords
Τυχαία Θέματα