Ο Μπόμπολας «κούρεψε» τον Παναγιωτόπουλο από το ΜEGA

Ραγδαίες ήταν οι εξελίξεις στο Mega τη νύχτα της περασμένης Πέμπτης όπως αναφέρει το ένθετο SECRET της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ. Κατόπιν απαίτησης των ισχυρών του τηλεοπτικού σταθμού, και κυρίως του Φώτη Μπόμπολα, υπέβαλε την παραίτησή του ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος, γεγονός που σηματοδότησε το τέλος εποχής για τον ίδιο και για το κανάλι, από το οποίο για πολλά χρόνια εθεωρείτο αμετακίνητος.

Ωστόσο,

μετά την απώλεια της πρωτιάς στην τηλεθέαση των κεντρικών δελτίων ειδήσεων και την κατάληψη μόλις της τρίτης θέσης στον σχετικό πίνακα, ήταν φανερό πως είχε αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τον άλλοτε κραταιό διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης. Το κλίμα για τον Χρήστο Παναγιωτόπουλο επιβάρυναν ακόμη περισσότερο οι ευθύνες που του απέδιδαν οι μέτοχοι για το γεγονός ότι το κανάλι είχε εισέλθει σε μια διαρκή βεντέτα με τον ΣΥΡΙΖΑ, λόγω της επιθετικής πολιτικής που είχε υιοθετηθεί από το ενημερωτικό τμήμα και τους σχολιαστές του Δελτίου των 8 (Πρετεντέρης, Τσίμας) έναντι της Κουμουνδούρου.

Στο πλαίσιο αυτό, η κομματική ηγεσία επέβαλε εμπάργκο όσον αφορά την εκπροσώπηση του κόμματος τόσο στην «Ανατροπή» του Γιάννη Πρετεντέρη όσο και σε άλλες εκπομπές. Παράλληλα, με την έναρξη της νέας τηλεοπτικής σεζόν υπήρξε έντονη δυσαρέσκεια για τον απολιτίκ χαρακτήρα που δόθηκε στο Δελτίο. Ως εκ τούτου, η έξοδος Παναγιωτόπουλου θεωρείται ξεκάθαρο άνοιγμα από την πλευρά των μετόχων προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με φόντο βέβαια και τη διαμόρφωση των πολιτικών ισορροπιών ενόψει του κρίσιμου διαστήματος που ακολουθεί. Πρόκειται ουσιαστικά για πλήρη δικαίωση του ρεπορτάζ της στήλης, που όλο αυτό τον καιρό μετέφερε με απόλυτη ακρίβεια την κατάσταση που επικρατούσε στη Μεσογείων. «Ο Παναγιωτόπουλος με τις επιλογές του περιθωριοποίησε το κανάλι και το κατέστησε τοπικής εμβέλειας τηλεοπτικό σταθμό», έλεγαν τους τελευταίους μήνες οι επικριτές του τελευταίου.

Ο ΣΤΡΑΒΕΛΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΤΡΕΜΗ

Οσον αφορά τη διάδοχη κατάσταση, οι σχετικές διαρροές μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές έκαναν λόγο για ανάληψη της Διεύθυνσης Ειδήσεων από τον Νίκο Στραβελάκη, που γνωρίζει όσο λίγοι πρόσωπα και πράγματα στο Mega και θεωρείται πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του Φώτη Μπόμπολα. Την ίδια στιγμή, απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες ήθελαν την επιστροφή της Ολγας Τρέμη σε ισχυρό πόστο στον τομέα της Ενημέρωσης (πιθανότατα ως γενικής διευθύντριας). Η έμπειρη δημοσιογράφος, παρά την ολοκλήρωση του κύκλου της στην παρουσίαση, ουδέποτε αποτέλεσε ξένο σώμα στο κανάλι, ενώ, σύμφωνα με τους μυημένους στα μυστικά της Μεσογείων, καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού λάμβανε κανονικά τη μισθοδοσία της. Μέχρι νεωτέρας, η Μαρία Σαράφογλου παραμένει στο πόστο της, ωστόσο, με δεδομένο πως ο Φώτης Μπόμπολας διαφωνούσε εξ αρχής με την επιλογή της ως διαδόχου της Ολγας Τρέμη, η θέση της είναι εξαιρετικά δύσκολη. Ηδη, μάλιστα, ακούστηκε έντονα το όνομα της Εύας Αντωνοπούλου ως πιθανής αντικαταστάτριάς της. Ανθρωποι πέριξ της Μεσογείων επέμεναν πως το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι η παρουσιάστρια του ΣΚΑΪ να μπει αρχικά στο παιχνίδι μέσω της παρουσίασης των κεντρικών δελτίων του Σαββατοκύριακου, όπου υπάρχει κενό μετά τον νέο ρόλο που ανατίθεται στον Στραβελάκη. Στη θέση του βασικού σχολιαστή παραμένει, εκτός απροόπτου, ο Γιάννης Πρετεντέρης.

Το power game. Οι τελευταίες εξελίξεις, εκτός των άλλων, έχουν και μία άλλη διάσταση, που έχει να κάνει με το power game που εκτυλίσσεται στις τάξεις των μεγαλομετόχων του καναλιού. Συγκεκριμένα, οι κινήσεις του Φώτη Μπόμπολα και η αποφασιστικότητα που επέδειξε αναφορικά με την υιοθέτηση των εισηγήσεων στις οποίες είχε προχωρήσει τις τελευταίες ημέρες είναι ενδεικτικές των προθέσεών του ενόψει της νέας ΑΜΚ στην «Τηλέτυπος». Επιπλέον, σχηματίστηκε ξεκάθαρη εικόνα και για τη συμμαχία του με την πλευρά Ψυχάρη, ο οποίος ήταν απόλυτα σύμφωνος με το modus operandi του υιού του Γιώργου Μπόμπολα. Με βάση απόλυτα αξιόπιστες πηγές, οι δυο τους πρόκειται να καταστρώσουν το επόμενο διάστημα τα πλάνα τους για το μέλλον του Μεγάλου Καναλιού, με φόντο την ανάγκη της οικονομικής του εξυγίανσης και της εξυπηρέτησης των δανείων του.

Διαβάστε επίσης:

Mega με Μία: Δείτε την έναρξη της πρωινής εκπομπής του Μάρκου Σεφερλή

Μεγάλος διαγωνισμός στα Παραπολιτικά 90,1 χαρίζει τη θέρμανση της χρονιάς!

Η αποχώρηση του Χαλκιά από το "Κάτω Παρτάλι" και το πρόβλημα με το μουστάκι!

Το ψηφιδωτό της Αμφίπολης στα μεγαλύτερα ΜΜΕ του πλανήτη

Η Σπυροπούλου επιστρέφει στην συνταγή του «Μες στην καλή χαρά»

Keywords
Τυχαία Θέματα