Τι θα υποστηρίξουν στις απολογίες τους οι συνεργοί του Ξηρού

Αύριο το πρωί θα περάσουν το κατώφλι του ανακριτή, οι δύο φερόμενοι ως συνεργοί του Χριστόδουλου Ξηρού, προκειμένου να απολογηθούν.

Μόνο για "υπόθαλψη εγκληματία", δηλαδή του Χριστόδουλου Ξηρού, θα υποστηρίξει σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ευθύνεται ο 37χρονος αλλοδαπός που νοίκιασε το σπίτι της Αναβύσσου για να διαμείνει ο Μανώλης της "17Ν". Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για άρνηση του 37χρονου οποιασδήποτε σχέσης με την τρομοκρατία .

Ο κατηγορούμενος (που εμφανίστηκε ως Θεοχάρης Χρυσούλης) και φέρεται να είναι τοξικομανής, είναι ότι γνώρισε τον Χριστόδουλο

Ξηρό στις φυλακές και έκαναν παρέα. Μάλιστα ο καταδικασμένος ως μέλος της 17Ν τον βοήθησε, όπως θα πει, να συντάξει αιτήσεις για να ενταχθεί στο ΚΕΘΕΑ. Οταν αποφυλακίστηκε και μετά δραπέτευσε ο Ξηρός του τηλεφώνησε και του ζητησε απλώς να του νοικιάσει το σπίτι ώστε να μέινει.

Θα πει δε πως δεν έχει ουδεμία σχέση με όπλα, ενώ είχε φυλακιστεί γιατί "άρπαξε 15 ευρώ από περίπτερο για να πάρει τη δόση του". Από την πλευρά του, ο πρώην ΕΚΑΜΙΤΗΣ θα υποστηρίξει ότι και απ΄τη δικογραφία δε φέρεται να προκύπτει άμεση σχέση του με κανέναν από τους εμπλεκόμενους.

Άλλωστε μετήχθη στις φυλακές Κορυδαλλού τον Δεκέμβρη του 2013 και , σύμφωνα με όσα θα υποστηρίξει, εκείνος βρισκόταν στην Στ' πτέρυγα όταν ο Ξηρός βρισκόταν στην 1η. Μάλιστα ο Ξηρός δραπέτευσε λίγες μέρες μετά , τον Ιανουάριο του 2014, γι' αυτό και ουδέποτε είχαν επαφή ή γνωριμία.

Keywords
Τυχαία Θέματα