Νέα στοιχεία στην υποθεση Ξηρου

Της Σοφιας Σπιγγου

Εν αναμονή των αυριανών απολογιών των δυο ανδρών, που φέρονται ως συνεργοί του Χριστόδουλου Ξηρού, συνεχίζονται οι έρευνες και οι καταθέσεις ανθρώπων που φαίνεται πως ήρθαν σε επαφή μαζί τους, αλλά και με την περιβόητη πλέον Αγγελική.

Νέο στοιχείο στην ερευνά είναι η ύπαρξη αποθήκης στον Ασπρόπυργο, η οποία ενοικιάσθηκε από άνδρα ηλικίας μεταξύ 55 και 60 ετών. Μάλιστα, ο ιδιοκτήτης της αποθήκης τον αναγνώρισε σε φωτογραφία που του επιδείχθηκε από την ηλεκτρονική βάση δεδομένων

της Ασφάλειας, λέγοντας ότι "είναι το ίδιο με αυτό που συνάντησε άλλα στη φώτο είναι λίγο πιο χοντρός".


ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΑΠΟΘΗΚΗΣ

Ο Κ.Ζ ανέφερε στην κατάθεση του στις αρχές, ότι νοίκιασε την αποθήκη μέσω της Χρυσηίς Ευκαιρίας. "Αρχές Σεπτεμβρίου του 2014 δέχθηκα κλήση από άγνωστο άνδρα ότι επιθυμούσε νοικιάσει αποθήκη και ήθελε να τη δει. Λίγες ημέρες μετά συναντήθηκα με έναν άνδρα κοντά στην είσοδο αποθήκης που με περίμενε. Ήταν περίπου 1,75 μ. , ηλικίας περίπου 55 με 60 χρόνων, χωρίς μαλλιά στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού, με ανοιχτόχρωμο δέρμα ξυρισμένος αδύνατος. Του είπα να συντάξουμε τα συμφωνητικά μίσθωσης και μου απάντησε ότι δεν χρειάζεται. Επέμεινα και μου ανέφερε πως δεν έχει μαζί την ταυτότητα του και δεν θυμάται το ΑΦΜ του. Ωστόσο, προβήκαμε στη σύνταξη σχετικών συμφωνητικών με τα στοιχεία που μου δήλωσε προφορικά. Τα στοιχεία ταυτότητας που μου ανέφερε ήταν Απόστολος Πιτσιωτης, ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΚΟΡΩΠΙΟΥ, ΟΔΟΣ ΑΡΕΩΣ αρ. 22. Εν συνεχεία μου έδωσε το ποσό των 1.200ευρω που μου είχαμε συμφωνήσει για 3 μήνες.".

Οι προσπάθειες του Κ.Ζ να επικοινωνήσει με τον ενοικιαστή του την επόμενη ημέρα ήταν άκαρπες, καθώς "το κινητό του ήταν κλειστό".
Περιγράφοντας τις συναντήσεις τους είπε οτι σε καμιά από τις δυο δεν τον είδε να έρχεται ή να φεύγει με κάποιο όχημα, αλλά -όπως επεσήμανε- "στη δεύτερη συνάντηση μου ανέφερε ότι ήρθε με αυτοκίνητο μαζί με τη γυναίκα του η οποία πήγε το αυτοκίνητο για έλεγχο στο ΚΤΕΟ".

Στο επόμενο διάστημα δεν έγινε καμιά συνάντηση, αφού ο Κ.Ζ λέει οτι ο 55χρονος "είχε κλειστό πάντα το κινητό". Σχεδόν ένα μήνα αργότερα, περνώντας από την αποθήκη, όπως περιγράφει, κοίταξε από μια τρύπα και είδε δυο οχήματα,
το ένα μικρο βαν μαρκας φιατ μοντέλο ΝΤΟΜΠΛΟ, άσπρου χρώματος και το άλλο μάρκας σουζούκι σκούρου χρώματος. "Δήλωσα στην αστυνομία τους αρ. κυκλοφορίας τους και με ενημέρωσαν ότι για αυτά δεν είχε δηλωθεί κλοπή", εξήγησε. Βεβαία, από την κατάθεση του παιδιάτρου Γ.Κ, το σουζουκι ήταν κλεμμένο και ανήκε στη σύζυγο του.

Πριν τη λήξη της μίσθωσης στις 10 Δεκεμβρίου, ο ιδιοκτήτης της αποθήκης δέχθηκε κλήση από το ίδιο νούμερο κινητού τηλεφώνου, αλλά στην άκρη της γραμμής αυτή τη φορά ήταν μια νεαρή γυναίκα. "Μου είπε οτι τη λένε Άννα, ήταν η κόρη του ενοικιαστή και από λάθος δικό της ήταν το κινητό κλειστό τόσο καιρό καθώς ο πατέρας της βρισκόταν στο εξωτερικό. Μου ζήτησε να ανανεώσω για ακόμη ένα μήνα τη μίσθωση. Εγώ της είπα αν θέλουν αποθήκη θα πρέπει να μου φέρουν πλήρη στοιχεία ταυτότητας και ΑΦΜ. Μετά από τρεις ημέρες μου τηλεφώνησε και μου είπε ότι δεν θα συνεχίσουν την ενοικίαση".

Στη συνάντηση που κλείστηκε για του επιστραφούν τα κλειδιά δεν εμφανίστηκε κανείς. "Λίγες ημέρες αργότερα δέχθηκα μήνυμα στο κινητό μου από ίδιο αριθμό που ανέφερε « γεια σας η Άννα είμαι, συγγνώμη που δεν ήρθα στο ραντεβού αλλά δεν είχα κάποιον να κρατήσει το μωρό μου. Τα κλειδιά σας τα έχω αφήσει μέσα στο ρολόι της ΔΕΗ για να μπείτε στην αποθήκη σας. Πράγματι πήγα και τα βρήκα εκεί".

ΔΥΟ ΟΔΗΓΟΙ ΤΑΞΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

Την Αγγελική αναγνώρισε στο πρόσωπο γυναίκας που παρέλαβε από ταβέρνα στις 3 Ιανουαρίου, ο Γ.Μ, οδηγός ταξι, λέγοντας οτι είναι η ίδια απλώς όταν την συνάντησε δεν φορούσε γυαλιά μυωπίας.

"Πελάτης ήταν μια γυναίκα νεαρής ηλικίας η οποία μου ζήτησε να την παραλάβω από ταβέρνα με την επωνυμία ΗΡΑ που βρισκεται στη λίμνη ΗΡΑΙΟΥ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ προκείμενου πάρει λεωφορείο για Αθήνα. Φτάνοντας εκεί μπήκε στο ταξί μια κοπέλα ηλικίας περίπου 25 ετών ύψους 160 -165 και καστανόξανθα μαλλιά μέχρι τους ώμους. Αποσκευές δεν έφερε μαζί της αλλά είχε μια τσάντα σακίδιο σχολικό πιθανώς. Μου είπε ότι ήθελε πάρει το λεωφορείο για Αθήνα και πήγαμε στα ΚΤΕΛ του Ισθμου".

Στις 11 Δεκεμβρίου, από την ίδια ταβέρνα, παρέλαβε την Αγγελική, μια γυναίκα οδηγός ταξί, η Κ.Σ, η οποία την αναγνώρισε επίσης με βεβαιότητα. "Την παρέλαβα από την ταβέρνα ΗΡΑ, κρατούσε ένα βαρύ σακο βουαγιαζ μου είπε ότι βιάζεται να φτάσει Αθήνα και την πήγα στα ΚΤΕΛ του Ισθμου".

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΑΒΕΡΝΑ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΑΝ ΚΑΙ ΑΝΔΡΑ

Στις 6 Δεκεμβρίου δυο οδηγοί ταξί δέχθηκαν κλήσεις, πρωί και απόγευμα προκειμένου να παραλάβουν έναν άνδρα από την ίδια ταβέρνα. Ο Χ.Β περιγράφει οτι στις 16.34 τον "περίμενε άνδρας 25 - 30 ετών, εύσωμος, που μιλούσε καλά ελληνικά και τον πήγα προαστιακό Κορίνθου". Ωστόσο, το πρωί της ίδιας μέρας, το ραδιοταξί δέχθηκε κλήση από νεαρή γυναίκα στην ταβέρνα ΗΡΑ, με τον οδηγό Γ.Μ να παραλαμβάνει τελικά ο άνδρας. "Είδα ένα άνδρα έρχεται προς μέρος μου ηλικίας. 30 ετών, εύσωμος, με μαύρα κοντά μαλλιά. Μου είπε ότι βιάζεται να πάει Αθήνα για να πάρει κάποιοι ανταλλακτικό αυτοκινήτου γιατί το αυτοκίνητο του έχει κάποιο μηχανικό πρόβλημα και θα το φτιάξει μόνος. Είχε περίεργη προφορά αν και μιλούσε ελληνικά".

ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ "ΘΕΟΧΑΡΗ"

Στο πρόσωπο του ενός εκ των δυο συλληφθέντων αναγνωρίζει τον "Θεοχαρη", που νοίκιασε το σπίτι του στην Ανάβυσσο, ο ιδιοκτήτης.
"Το δελτίο ταυτότητας που μου είχε δώσει για να γράψω τα στοιχεία του δεν προσομοίαζε με δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ενός κοινού πολίτη αλλά έμοιαζε περισσότερο με δελτίο ταυτότητας στρατιωτικού τύπου». Αντιθέτως, επιφυλάξεις διατηρεί η κόρη του, που λάμβανε το ενοίκιο, η οποία ανέφερε: "Είμαι σχεδόν βέβαιη ότι το πρόσωπο των φωτογραφιών είναι ο άνδρας ηλικίας περίπου 40 ετών με σκουρόχρωμο δέρμα, κοντά μαλλιά και τατουάζ στο ένα χέρι στο ύψος καρπού που είχε συστηθεί σε μένα και στον πατέρα μου ως ΧΡΥΣΑΚΗΣ ΧΑΡΗΣ. Διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις πάντως γιατί δεν τον έχω δει τόσες πολλές φορές όσες ο πατέρας μου".

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ


"Το εικονιζόμενο πρόσωπο στο δελτίο ταυτότητας, δηλαδή η γυναίκα με τα γυαλιά, δεν το γνωρίζω. Αναφορικά με το δελτίο που μου επιδείξατε παρατηρώ οι ο αριθμός του, αντιστοιχεί σε αυτόν του προηγούμενου δελτίου που κατείχα νόμιμα", εξηγεί η Ε.Μ, με τα στοιχεία της οποίας, φαίνεται πως κυκλοφορούσε η Αγγελική. Η γυναίκα δεν αναγνώρισε την υπογραφή που φέρει η ταυτότητα, ενώ ξεκαθάρισε ότι έχει δώσει στοιχεία της ταυτότητας της μόνο σε δημόσιες υπηρεσίες, αλλά και ότι ουδέποτε νοίκιασε στο όνομα της.

Την προσπάθεια της Αγγελικής να προμηθευτεί νιτρομεθάνιο από την εταιρία που εργαζόταν η μάρτυρας Γ.Δ, περιγράφει η ίδια στην κατάθεση της. Αναγνώρισε ανεπιφύλακτα την Αγγελική, επισημαίνοντας ότι "όταν εμφανίσθηκε στην εταιρία είχε ξανθά μαλλιά και λίγο πιο μακριά από της φωτογραφίας". Η Γ.Δ περιέγραψε τον διάλογο τους, όπου προσπάθησε να εξηγήσει στην Αγγελική ότι υπάρχουν προϋποθέσεις για την αγορά νιτρομεθανιου καθώς είναι ιδιαίτερα εύφλεκτο, με την τελευταία να ισχυρίζεται "πως το χρειάζεται ο θείος της που ζει στην Εύβοια και ασχολείται με το μοντελισμό". Η Αγγελική της ζήτησε προσφορά για 40 λίτρα νιτρομεθανίου, ποσότητα που κίνησε τις υποψίες της Γ.Δ. Η νεαρή επέμεινε και ρώτησε πότε θα μπορούσε να το έχει αν προχωρούσαν σε συμφωνία. "Της εξήγησα πως αν πληρούσε τις προϋποθέσεις δεν θα το είχε πριν τις 19/1. Έφυγε με το δελτίο προσφοράς και έκτοτε δεν ξανά μιλήσαμε", κατέληξε η Γ.Δ. Τα όσα κατέθεσε η Γ.Δ επιβεβαίωσε η Κ.Κ, υπάλληλος της ίδιας εταιρίας που ήταν μπροστά στο περιστατικό.

Τι λέει ο πατέρας της Αγγελικής

"Για την υπόθεση Ξηρού δε γνωρίζω τίποτα. Ότι ξέρω το άκουσα από τα ΜΜΕ", λέει ο πατέρας της, που αναγνώρισε στην φωτογραφία της πλαστής ταυτότητας την κόρη του. "Η Αγγελική σπούδαζε στην Κομοτηνή. Από το καλοκαίρι ήρθε στο Αίγιο στο πατρικό μας σπίτι. Την ειδα τελευταία φορα τον Αύγουστο. Οταν εφυγε μου ειπε οτι θα πήγαινε Κομοτηνή να ολοκληρώσει τις σπουδές της", συμπλήρωσε, διευκρινίζοντας οτι ειχε να της μιλήσει δυο μήνες και δεν γνωρίζει πως συντηρούσε τον εαυτό της αφου τα τελευταία χρήματα ηταν 250 ευρω που της εδωσε τον Σεπτέμβρη.

Για "παρεξήγηση" μεταξύ μητέρας και κόρης, κάνει λόγο η μαμά της Αγγελικής στην κατάθεση της. "Όταν μου ανέφερε τον Αύγουστο ότι θα λείψει 2-3 μήνες δημιουργήθηκε μεταξύ μας μια μικρή παρεξήγηση γιατί ένα κοντινό μας πρόσωπο αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας".

Η Αγγελική είχε εκμυστηρευτεί στη μητέρα της ότι θα "έκανε κάποια εργασία για τη σχολή της, η οποία θα σχετίζονταν με φυλακισμένους. Δεν μου είχε αναφέρει κάποιον συγκεκριμένο. Δεν γνωρίζω αν τελικά επισκέφθηκε κάποια φυλακή. Μου είχε αναφέρει ότι θα πραγματοποιούσε κάποια στιγμή επίσκεψη στις φυλακές Κορυδαλλού αλλά δεν γνωρίζω αν τελικά πήγε".

ΛΟΥΤΡΑΚΙ

Την Αγγελική αναγνώρισε και ο ιδιοκτήτης της μονοκατοικίας στο Λουτράκι, ως την κοπέλα που είχε νοικιάσει το διαμέρισμα. Στην κατάθεσή του, υποστήριξε πως είχε χρόνια να το νοικιάσει καθώς και ότι δεν είχε βάλει καν αγγελία. Τελικά, τον προσέγγισε μεσίτης ο οποίος του είπε ότι ενδιαφέρεται μία κοπέλα, χωρίς να μου περισσότερες λεπτομέρειες.

"Αρχές Οκτώβρη συναντηθήκαμε με το μεσίτη και την κοπέλα. Ήταν σχετικά κοντή, περίπου 1,65 με ξανθό μαλλί, με αδύνατη σωματική διάπλαση, φορούσε σκουλαρίκι στη μύτη και συστήθηκε με το όνομα Ελένη Μελάνη" είπε στις αρχές προσθέτοντας ότι "την ενημέρωσα σχετικά με το ύψος του ενοικίου, δηλαδή τα 500 ευρώ. Επίσης, μου είπε πως συχνά στο διαμέρισμα θα έμενε κάποιες μέρες με έναν φίλο της και πως κάποια στιγμή θα ερχόταν και ο πατέρας της".

Στις αρχές Δεκέμβρη την συνάντησε ξανά, όπως αναφέρει, η οποία του έδωσε τα χρήματα του ενοικίου και "μου σύστησε και το φίλο της, που βρισκόταν μαζί της και επίσης, μου είπε πως τον λένε Χάρη. Ο Χάρης ήταν ηλικίας 25 με 30 χρονών σχετικά εύσωμος και ύψος 1,80 μ., ίσως και περισσότερο. Με το Χάρη χαιρετηθήκαμε δια χειραψίας και αποχώρησαν μαζί με τη Μελάνη, χωρίς να μου πει κάτι άλλο. Η προφορά της ομιλίας του δεν είχε κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό και είμαι σίγουρος ότι επρόκειτο για Έλληνα". Λίγες ημέρες μετά, το Σάββατο 3 Ιανουαρίου, κατά τον μάρτυρα, νεαρή κοπέλα επικοινώνησε μαζί του προκειμένου να τον ενημερώσει ότι βρίσκεται στο διαμέρισμα μαζί με κάποιο θείο της.

Keywords
νέα, υποθεση, υποθεση, ηλεκτρονική, αφμ, κτεο, μικρο, βαν, φιατ, γεια, δεη, οδηγοι, ταξι, βρισκεται, αθηνα, ώμους, κτελ, ιδια, ταβερνα, γυναικα, προσφορες, μμε, κομοτηνη, καλοκαιρι, φορα, εφυγε, ειπε, ευρω, συγκεκριμένο, τελη κυκλοφοριας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, Ημέρα της μητέρας, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, αγγελικη, θηκη κινητου, ξανα, ελενη, ξανθα μαλλια, ηλεκτρονική, αιγιο, αστυνομια, αυτοκινητο, αφμ, γυναικα, εργασια, ευβοια, λουτρακι, μητερα, μωρο, ρωτησε, υψος, φιατ, φωτογραφια, φωτο, αγορα, αννα, βρισκεται, γεια, γυαλια, δερμα, διαστημα, δωσει, εγινε, ευρω, ειπε, ερευνα, ερευνες, ερχεται, εταιρια, ετων, εφυγε, ευφλεκτο, ιδια, ιδιο, υπηρεσιες, θειο, κινητο, λαθος, λεωφορειο, λεπτομερειες, λειψει, ληξη, λογο, μακρια, μαλλια, μαμα, μηνες, μικρο, μυτη, ξανθα, ξανθο, παντα, οδηγος, ονομα, οχηματα, οχημα, πηγαινε, υπογραφη, πρωι, ραντεβου, ρολοι, σαββατο, σιγουρος, συγκεκριμένο, συζυγο, συνεχεια, συνταξη, σπιτι, ταυτοτητα, τατουαζ, ταβερνα, φυλακη, φορα, χερι, αγνωστο, βαν, ελληνικα, φυλακες, ηρθα, ιδιαιτερο, ιδιαιτερα, κλειστο, κληση, κοπελα, μπροστα, μωρο μου, οδηγοι, θειος, ώμους
Τυχαία Θέματα