Τι θα σας κοστίσει η καθυστέρηση υποβολής δήλωσης

Ξεκαθαρίζει το υπουργείο Οικονομικών ότι δεν θα υπάρξει νέα παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και προειδοποιεί με κυρώσεις. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, όσοι δεν υποβάλλουν δήλωση έχουν τις εξής συνέπειες:

Πρώτον, χάνεται το δικαίωμα μείωσης του φόρου που αναλογεί στο συνολικό εισόδημα, κατά ποσοστό 10% συγκεκριμένων προσωπικών δαπανών που τυχόν δήλωσαν ότι πραγματοποίησαν το 2012. Δεν θα αναγνωριστεί για έκπτωση από το φόρο εισοδήματος ποσοστό 10% των ετησίων δαπανών για ενοίκια κύριας κατοικίας, ενοίκια παιδιών

που σπουδάζουν, δίδακτρα φροντιστηρίων και μαθημάτων, ασφάλιστρα ζωής, τόκους στεγαστικού δανείου πρώτης κατοικίας, έξοδα ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης και δωρεές χρηματικών ποσών.

Δεύτερον, χάνουν την έκπτωση των αποδείξεων που μάζεψαν το 2013, δηλαδή η αξία τους δεν θα υπολογιστεί ως καλύπτουσα το 25% του ετησίου εισοδήματος. Αυτό θα έχει ως συνέπεια επιβάρυνση με επιπλέον φόρο 10% επί του 25% του ετησίου εισοδήματος, δηλαδή με πρόσθετο φόρο 2,5%.

Τρίτον, εάν από την εκπρόθεσμη δήλωση προκύπτει ποσό φόρου προς πληρωμή, το ποσό αυτό θα πρέπει να καταβληθεί με προσαύξηση 1% για κάθε μήνα καθυστέρησης υποβολής της δήλωσης. Εάν δεν προκύπτει φόρος ότε προβλέπεται η επιβολή ενός αυτοτελούς προστίμου, από 117 έως 1.170 ευρώ.

Δείτε την συνέχεια στο moneypro.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα