Στους έξι οι νεκροί μετανάστες από το ναυάγιο στη Σάμο

Συνεχίζονται οι έρευνες των σωστικών συνεργείων για τον εντοπισμό κι άλλων από το ναυάγιο που συνέβη την Παρασκευή στη Σάμο που μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει τη ζωή έξι ανθρώπων μετά και τη χθεσινή ανεύρεση των δύο ατόμων (1 άντρας και 1 παιδί), αλλά και των εντοπισμό άλλων δύο όπου τους περισυνέλεξαν οι τουρκικές αρχές.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής σήμανε συναγερμός και σωστικά συνεργεία κατευθύνθηκαν στην περιοχή Άγιος Νικόλαος στο Καρλόβασι, αφού υπήρχε αναφορά πως υπήρχαν πτώματα στο συγκεκριμένο

σημείο, αλλά τελικά διαπιστώθηκε πως ήταν κάποια σωσίβια.

Τώρα εξετάζεται αν αυτά τα σωσίβια προέρχονται από το σκάφος του συγκεκριμένου ναυαγίου.

Την ώρα που συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοόουμενων μεταναστών πληροφορίες του i-samos αναφέρουν πως η σορός του άντρα που ανασύρθηκε την Παρασκευή ανήκει σε έναν από τους διακινητές.

Μάλιστα όπως λένε ήταν αυτός που επιχείρησε να κατεβάσει τη μικρή πλαστική βάρκα με τον άλλο δουλέμπορο από το γιοτ προκειμένου να το εγκαταλείψουν.

Εκεί δημιουργήθηκε επεισόδειο και σύμφωνα με τις αναφορές των μεταναστών τελικά παρόλο που είχε επιβιβαστεί στη μικρή βάρκα μαζί με τον συνεργό του, οι μετανάστες κατάφεραν με μαχαίρι να σκίσουν τη βάρκα των δουλεμπόρων, ώστε να τους αποτρέψουν να φύγουν από το σημείο.

Έτσι έπειτα από λίγο και λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών ανετράπη και το γιοτ, με αποτέλεσμα να πάρει μαζί του στο βυθό πολλούς άτυχους ανθρώπους.

Το άσχημο στην όλη υπόθεση είναι πως κανείς δεν ξέρει πού ακριβώς έχει βυθιστεί το σκάφος και χωρίς στίγμα όλοι προσπαθούν με υπολογισμούς να βρούν κάποιο ίχνος του.

Εκτιμάται ότι οι αγνοούμενοι είναι 15 - 17 άτομα.

Keywords
Τυχαία Θέματα