Τι περιμένει ο Σαμαράς την επομένη του ανασχηματισμού

Μπορεί τα ονόματα που ακούγονται να είναι πολλά, όσο πλησιάζει η ώρα του ανασχηματισμού, και να έχει ενδιαφέρον το ανακάτεμα της τράπουλας, αλλά πολλές είναι οι φωνές που λένε ότι ο στόχος του Σαμαρά είναι να διασωθεί η κυβερνητική συνοχή και τελικά η ίδια η Κυβέρνηση. Με λίγα λόγια το πρόβλημα δεν είναι στα πρόσωπα αλλά στην πολιτική που ακολουθούν. Το ζήτημα είναι ο ανασχηματισμός να δώσει στον λαό την εικόνα ότι το εκλογικό μήνυμα ελήφθη και το κυβερνητικό "καράβι" θα αλλάξει "ρότα".

Πόσο εύκολο όμως είναι να

γίνει αυτό; Μέχρι πόσες "μοίρες" θα αφήσουν οι εταίροι μας να αλλάξουμε πορεία; Μπορεί η αλλαγή προσώπων να σημάνει και αλλαγή πολιτικής; Οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα σύμφωνα με την λογική είναι αρνητικές. Ποιος είναι ο στόχος; Παράταση. Μία παράταση που θα δώσει στην Κυβέρνηση την ευκαιρία να κάνει τις προσεγγίσεις με τους ανεξάρτητους βουλευτές, με την ΔΗΜΑΡ και με όποιους άλλους είναι διατεθειμένοι να "βάλουν πλάτη" ώστε στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας να συγκεντρώσει τον πολυπόθητο αριθμό των 180 βουλευτών.

Κατά τα άλλα, όσο ο Αντώνης Σαμαράς βλέπει πρώτο το όνομα του στην "μαρκίζα" της Κυβέρνησης, δεν τον ενδιαφέρουν οι "δεύτερες φωνές". Για αυτό κάνει και τόσες παραχωρήσεις στον κυβερνητικό του εταίρο, Βενιζέλο. Και αυτό είναι το λάθος του. Κερδίζει συμμάχους εκτός και κάνει εχθρούς μέσα στο κόμμα, που μετά τον ανασχηματισμό τον περιμένουν στην γωνία για να κρίνουν τις επιλογές του.

Keywords
Τυχαία Θέματα