Τι χρωστάει στις τράπεζες η εφημερίδα «Καθημερινή»;

Όπως αναφέρει το SECRET της εφημερίδας Παραπολιτικά, αποτελεί κοινό μυστικό ότι εδώ και αρκετό καιρό η οικογένεια Αλαφούζου αναζητεί τρόπους προκειμένου να εξασφαλίσει οικονομική ρευστότητα στις εκδοτικές επιχειρήσεις που διαθέτει. Επί του παρόντος, το μεγαλύτερο πρόβλημα το αντιμετωπίζει το αφεντικό του ΣΚΑΪ, Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος προσπαθεί, ανεπιτυχώς, να εξασφαλίσει δάνεια από τις συστημικές τράπεζες. Οσοι γνωρίζουν τα οικονομικά του σταθμού εκτιμούν

ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο, αυτή την περίοδο, να του χορηγηθούν δάνεια, είτε από την Εθνική είτε από την Alpha Bank, στις οποίες έχει προσφύγει.

Αλλωστε, ακόμη και στο Μέγαρο Μαξίμου, που επισκέπτεται συχνά ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ, δεν δείχνουν και μεγάλη προθυμία για να τον βοηθήσουν. Το ίδιο ισχύει και για τη ναυαρχίδα του ομίλου «Καθημερινή».

Ηδη, ο Θέμης Αλαφούζος έχει απευθυνθεί στα εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα, επιζητώντας δανειοδότηση. Οπως είναι λογικό, τα πράγματα για την εφημερίδα του Φαλήρου είναι πολύ πιο εύκολα, αφού δεν επικρατεί το χάος που παρατηρείται στον απαξιωμένο, σε επίπεδο παρέμβασης, όμιλο ΣΚΑΪ.

ΠΡΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ. Σε κάθε περίπτωση, αξίζει να δούμε πώς έχει η κατάσταση με τα δάνεια της «Καθημερινής». Σήμερα, η στήλη αποκαλύπτει τις υποθήκες που υπάρχουν προκειμένου η ναυαρχίδα να εξασφαλίσει δανειοδότηση. Συγκεκριμένα, σε δύο οικόπεδα του ομίλου της «Καθημερινής», στο Κορωπί και το Νέο Φάληρο, υπάρχουν εμπράγματα βάρη επί δανείων που έχουν ληφθεί από το εκδοτικό συγκρότημα της οικογένειας Αλαφούζου. Στις 30 Ιουλίου 2012 ενεγράφη προσημείωση υποθήκης 3.600.000 ευρώ επί ακινήτου ιδιοκτησίας της θυγατρικής εταιρείας «Καθημερινές Εκδόσεις» στη θέση «ΚΑΡΕΛΑ-ΛΙΣΣΑ» της κτηματικής περιφέρειας του Δήμου Κρωπίας, «μετά των επ’ αυτού πάσης φύσεως κτισμάτων, ανεγερθέντων και ανεγερθησόμενων, καθώς και του εμπεπηγμένου μηχανολογικού εξοπλισμού, υπέρ της Εθνικής Τράπεζας, με την υπ’ αριθμ. 7044/Σ/2012 απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών, για την εξασφάλιση δανείων».

Την 1η Νοεμβρίου 2012 (σ.σ. λίγους μήνες αργότερα) ενεγράφη άλλη μία προσημείωση υποθήκης, ποσού 8.150.000 ευρώ, στο ίδιο ακίνητο, υπέρ της Eurobank «με την υπ’ αριθμ. 10722/Σ/2012 απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών προς εξασφάλιση των τοκοφόρων απαιτήσεων της ως άνω αιτούσας τράπεζας με την από αριθμό 1373/30.4.2012 ιδιωτική σύμβαση πιστώσεως με ανοιχτό (αλληλόχρεο) λογαριασμό, όπως αυτή αυξήθηκε με τις εν τω μεταξύ πρόσθετες πράξεις και συμφωνίες». Επίσης, η «Καθημερινή» Α.Ε. στις 19 Σεπτεμβρίου 2012, έναντι δανείου 1.670.000 ευρώ, προσημείωσε οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο στο Ν. Φάληρο εντός του εγκεκριμένου σχεδίου της πόλεως, με την υπ’ αριθμ. 1420/2012 απόφαση του Ειρηνοδικείου Πειραιά υπέρ Εurobank, προς εξασφάλιση των τοκοφόρων απαιτήσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα