Αυξήσεις έως και 182% έπαιρναν οι υπάλληλοι του ΟΚΑΝΑ

Το γεγονός επιβεβαίωσε ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής τονίζοντας ότι έχει ζητήσει να γίνει οικονομικός έλεγχος πριν ακόμη τις καταγγελίες του υπουργείου. Ο κ. Ρακιντζής τόνισε ότι το πόρισμα θα είναι έτοιμο τα Χριστούγεννα, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα σε συνέντευξη που παρέθεσε, πως «έφτανε ένας απλός υπάλληλος του ΟΚΑΝΑ να παίρνει 2.500 – 3.000 ευρώ».

«Υπάρχουν τέσσερις εκθέσεις: διαχειριστική,

οικονομική, φαρμάκων, λειτουργίας και περιφερειακή. Βρήκαμε αρκετές δυσλειτουργίες και οικονομική ζημία, έργα που δεν είχαν εκπληρωθεί, κονδύλια που πήγαιναν αλλού. Τα πορίσματα τα έστειλα στον εισαγγελέα και ζήτησα την ποινική δίωξη των προηγουμένων της κυρίας Μαλλιώρη διοικήσεων, διότι ήταν για τις διοικήσεις 2007-2009 και το πρώτο μισό του 2010. Ζήτησα, δηλαδή, να ασκηθεί δίωξη κατά των μελών της διοίκησης (του ΟΚΑΝΑ) και της ΔΕΠΑΝΟΜ» κατέληξε ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης.

Το όργιο σπατάλης στον ΟΚΑΝΑ δεν έχει προηγούμενο, καθώς οι ασύλληπτες αποδοχές των υπαλλήλων προκαλούν δικαίως το κοινό αίσθημα. Ενδεικτικά αναφέρουμε τους μηνιαίους μισθούς (μεικτά) ορισμένων υπαλλήλων του ΟΚΑΝΑ στην Αττική:

Ψυχίατρος 4.308 ευρώΝοσηλευτής 3.108 ευρώΨυχολόγος 3.108 ευρώΦαρμακοποιός 4.208 ευρώΔιοικητικό Στέλεχος ΠΕ 2908 ευρώ

Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος του σκανδάλου, αξίζει να αναφέρουμε πως οι μεικτές απολαβές των γιατρών του ΕΣΥ, που εντάχθηκαν στο ενιαίο μισθολόγιο, είναι 1880!

Keywords
Τυχαία Θέματα