Θεοδωράκης: "Στηρίζουμε τη διαπραγματευτική προσπάθεια"

Το Ποτάμι στηρίζει τη διαπραγματευτική προσπάθεια της κυβέρνησης ξεκαθάρισε ο επικεφαλής του Σταύρος Θεοδωράκης σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Δεν έχουμε και πολύ χρόνο, πρέπει να τελειώνουμε με το περιτύλιγμα και να μπουμε στην ουσία της υπόθεσης, να περάσουμε στο παρασύνθημα: δουλειές δουλειές δουλειές» συμπλήρωσε ο κ. Θεοδωράκης. «Εκεί θα κριθεί και εκεί θα δώσει εξετάσεις η κυβέρνηση αν μπορεί να ανορθώσει την οικονομία» συμπλήρωσε.

Ο

κ. Θεοδωράκης είπε ότι ενημερώθηκε από τον πρωθυπουργό για την πρόθεσή του να καταθέσει αίτημα παράτασης της δανειακής σύμβασης καθώς και για την πρόθεσή του να προχωρήσει σε κάποιες μεταρρυθμίσεις ορισμένες εκ των οποίων θα είναι κοστολογημένες.

«Ελπίζω ότι θα έχουμε καλά νεά αλλά εξαρτάται από τις προτάσεις που θα καταθέσει η κυβέρνηση» πρόσθεσε ο κ. Θεοδωράκη και δήλωσε φύσει αισιόδοξος.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός στο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες σημείωσε ότι «είμαστε στη διάθεση για ενημέρωση των πολιτικών δυνάμεων» προσθέτοντας ότι «πρέπει να διασφαλίσουμε αυτό να γίνεται με πιο τακτικό τρόπο». Όπως είπε αυτή η διαδικασία θα μπορούσε να μετεξελιχθεί σε ένα συμβούλιο ενημέρωσης το οποίο με τη σειρά του, όπως είπε, θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για μια ομαδα εθνικής διαπραγμάτευσης για μια νέα εθνική συμφωνία.

«Εγώ ενθαρρύνω την πρόταση αυτή και έχω πει ότι πρέπει να συζητάμε. Πρέπει να υπάρχει σε πολλά πράγματα μια συνεννόηση πολλών, ει δυνατόν των περισσότερων» απάντησε ο κ. Θεοδωράκης με τον πρωθυπουργό να υπερθεματίζει ότι «οι πολιτικές διαφορές είναι υπαρκτές αλλά πρέπει να παραμερίζονται μπροστά στα εθνικά θεάματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα