Θεοδωράκης: "Ακυβερνησία, αν συνεργαστούν ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ"

Συνεχίζει τις περιοδείες του στην Αττική το Ποτάμι, με τον Σταύρο Θεοδωράκη να μιλά σήμερα στη Φυλή, όπου εξέφρασε τις θέσεις του κόμματός του για το μέλλον του πολιτικού συστήματος και της κυβέρνησης.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης επιβεβαίωσε πως θα συναντηθεί με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Αλέξη Τσίπρα τις προσεχείς μέρες, εξηγώντας πως "παρόλο που έχουμε τεράστιες διαφορές με τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ,

είμαστε υποχρεωμένοι να αναζητήσουμε τα σημεία επαφής που θα επιτρέψουν αύριο στο Ποτάμι να καταθέσει μια κυβερνητική πρόταση για τη χώρα".

Για το σενάριο μίας κυβέρνησης "εθνικής ενότητας" πριν τις εκλογές με τη συνεργασία Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, ο Σταύρος Θεοδωράκης απάντησε πως δεν θα ήταν εφικτή λύση, καθώς τα δύο κόμματα δεν μπορούν να συνεργαστούν. "Πιστεύει κανείς ότι μπορεί να υπάρξει μια απόφαση του υπουργού Δημοσίας Τάξεως της ΝΔ που θα γίνει αποδεκτή από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ; Ή μια απόφαση του υπουργού Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ που θα γίνει σεβαστή από την ΝΔ; Δεν υπάρχει περίπτωση να συνεργαστούν στο οτιδήποτε. Θα υπάρξει ακυβερνησία", εξήγησε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Για τις γειτονιές της Αθήνας

Ο Σταύρος Θεοδωράκης αφιέρωσε πολλή ώρα απαντώντας σε ερωτήματα για την κοινωνία και τις γειτονιές της Αθήνας. Όσον αφορά στη Φυλή και την συγκέντρωση των σκουπιδιών εκεί, τόνισε ότι είναι "απαράδεκτο". "Είναι ντροπή για την Ελλάδα, για την Αθήνα, στη Φυλή να καταλήγουν τα σκουπίδια ακόμη και της Μυκόνου, και βέβαια όλης σχεδόν της Πελοποννήσου", είπε, επισημαίνοντας πως "η δική μας έγνοια είναι τα προβλήματα στις συνοικίες".

Παράλληλα, μίλησε για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας στην περιοχή. "Η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας γίνεται με πεζοπόρες δυνάμεις που είναι συνεχώς στην περιοχή και περιπολούν σε όλα τα επικίνδυνα σημεία. Δεν μπορείς στα βόρεια προάστια να έχεις μεγάλες δυνάμεις επειδή μένει η εξουσία και εκεί που μένει ο απλώς κόσμος να μην έχεις αστυνομία. Οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται για όλους. Δεν έχει σημασία αν ο άλλος είναι Ρομά, Πόντιος, Βλάχος, ντόπιος ή επισκέπτης", ήταν η πρόταση του Σταύρου Θεοδωράκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα