Οι Βρετανοί φοβούνται ότι θα ξεσηκωθούν όλα τα Μουσεία του κόσμου

Έντονα θορυβημένοι φαίνεται πως είναι τον τελευταίο καιρό οι Βρετανοί, καθώς τους τρομάζει το "κίνημα" που έχει δημιουργηθεί υπέρ της επιστροφής στην Ελλάδα των γλυπτών του Παρθενώνα.

Ο σερ Τζον Μπόρντμαν, καθηγητής αρχαιολογίας και κλασικής τέχνης στην Οξφόρδη, με συνέντευξή του στην Telegraph προειδοποιεί την Αμάλ Αλαμουντίν και τον συνεργάτη της Τζέφρι Ρόμπερτσον πως οποιαδήποτε κίνηση επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα αν ευοδωθεί

θα «καταστρέψει όλα τα μεγάλα μουσεία του κόσμου».

Ο κ. Μπόρντμαν, εξηγεί πως αν τα Γλυπτά του Παρθενώνα επιστρέψουν, τότε και άλλοι νόμιμοι «κάτοχοι» θα ζητήσουν κάτι ανάλογο και από άλλα μουσεία προκαλώντας έναν φαύλο κύκλο.

«Τη στιγμή που τα πράγματα ακολουθούν μια φυσική ροή, θα προκληθεί ένα τρομακτικό προηγούμενο που δεν θα αφήσει ανέπαφο κανένα μεγάλο μουσείο του κόσμου» αναφέρει χαρακτηριστικά, φέροντας σαν παράδειγμα το Βρετανικό Μουσείο, το Λούβρο, αλλά και το μουσείο του Βερολίνου που έχουν στην κατοχή του εκθέματα προερχόμενα από την Τουρκία. «Θα γίνει ένα μεγάλο μπέρδεμα γύρω από τι ανήκει και σε ποιον».

Μάλιστα, προέτρεψε το Βρετανικό Μουσείο να απορρίψει κάθε περίπτωση συνδιαλλαγής, καθώς όπως υποστηρίζει, «νομικά έχει ισχυρή θέση».

Διαβάστε επίσης:

Έλληνες, Βούλγαροι και Τούρκοι φωτογραφίζουν τη Θράκη

Η μουσική της φιλίας στο Μέγαρο Μουσικής

Το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης τιμά τον Παντελή Βούλγαρη και την Άννα Συνοδινού

Βρέθηκε χαμένη βωβή ταινία για τον Σέρλοκ Χολμς

10 χρόνια Μουσείο Μπενάκη στην Πειραιώς

Δικαίωση Ανδρόνικου: Ο τάφος της Βεργίνας ανήκει στον Φίλιππο!

Περισσότεροι επισκέπτες στα μουσεία τον Ιούνιο

Κορρές: Το Ηρώδειο κάποτε είχε στέγη (ΦΩΤΟ)

Keywords
Τυχαία Θέματα