Κρήτη: Κομμένα στα δυο τα νότια παράλια

Μεγάλες καταστροφές στα νότια παράλια του Δήμου Φαιστού από την έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε το απόγευμα.

Οι παραλιακοί οικισμοί του Δήμου Φαιστού που "χτυπήθηκαν" ιδιαίτερα ήταν οι:

* Καλοί Λιμένες: Πήρε 2 αυτοκίνητα το νερό και τα κατέβασε χαμηλά στην πλατεία. Επίσης η δυνατή βροχή κατέβασε μπάζα σε σπίτια και δρόμους.

* Καραβόβρυση – Χρυσόστομος: Κόπηκε ο δρόμος που ενώνει τους δύο παραλιακούς οικισμούς, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν παραθεριστές στο Χρυσόστομο που είχαν κατέβει για το τετραήμερο. Τελικά με παρέμβαση μηχανήματος του Δήμου Φαιστού που πήγε στην περιοχή,

καθαρίστηκε ο δρόμος και οι άνθρωποι απεγκλωβίστηκαν. Πάντως στο Χρυσόστομο μπήκαν νερά και μπάζα σε σπίτια, σύμφωνα με πληροφορίες.

* Ο δρόμος Χρυσόστομος προς τη Βίλα Σφηνιά, παραμένει κλειστός.

* Αποκαταστάθηκε αργά το βράδυ μόνο η διέλευση των οχημάτων από και προς τα Πλατιά Περάματα μέσω Αντισκαρίου, αλλά οι ζημιές που έχει υποστεί το οδικό δίκτυο είναι πολύ σημαντικές.

* Δεν έχει αποκατασταθεί η συγκοινωνία από Πλατιά Περάματα προς Καλούς Λιμένες, καθώς σε ένα τουλάχιστον σημείο η βροχή πήρε το δρόμο ο οποίος έχει «κουφώσει» και χρειάζεται ανακατασκευή.

* Ο δρόμος προς Τζίγκουνα είναι κλειστός και θα γίνουν προσπάθειες μήπως και ανοίξει αύριο.

* Τις μεγαλύτερες καταστροφές τις έχει υποστεί η περιοχή του Τζίγκουνα, καθώς πλημμύρισαν σπίτια και η βροχή πήρε θερμοκήπια. Επίσης καταστράφηκαν ολοσχερώς υπαίθριες καλλιέργειες, κυρίως ντομάτας που υπήρχαν στην περιοχή.

Cretalive

Διαβάστε επίσης:

Νέο κύμα κακοκαιρίας στη χώρα

Keywords
Τυχαία Θέματα