Τέλος στα σενάρια συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ έβαλε ο Σαμαράς

Οριστικό τέλος στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών έθεσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, ενώ απέρριψε κατηγορηματικά και το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση παραμένει δέσμια της ανευθυνότητας.

«Το ξεκαθαρίζουμε: για εκλογές

εμείς πηγαίνουμε το 2016 τούς αρέσει, δεν τους αρέσει. Η παρούσα Βουλή μπορεί να δώσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τέλος με αυτό το αστείο» διεμήνυσε.

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε δε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα ενώ δεσμεύτηκε ότι «το πλεόνασμα βγήκε από το αίμα του λαού και σε αυτόν θα επιστρέψει όπως επιστρέφουνε και τα κλεμμένα.» Ύψιστη προτεραιότητα μου, η μείωση των φόρων τόνισε.

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι όταν η κυβέρνηση ξεκίνησε τη θητεία της «λίγοι μας έδιναν πιθανότητα επιτυχίας, έδιναν στην κυβέρνηση διάρκεια λίγων μηνών, ότι δεν θα άντεχε ούτε τα Χριστούγεννα του ‘12 ότι θα έβγαινε από το ευρώ. Στοιχημάτιζαν και προεξοφλούσαν ότι από την κατάρρευση της Ελλάδας δεν θα άντεχε ούτε το ευρώ ούτε η ΕΕ. Διαψεύσαμε τις Κασσάνδρες και εγχώριες και εισαγόμενες».

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι αποφύγαμε την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη, και υπενθύμισε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά την Αργεντινή. «Αναλογιστείτε τι συμβαίνει στην Αργεντινή που μας την εμφάνιζαν ως πρότυπο... 13 χρόνια τώρα δεν έχει συνέλθει, ακόμη σπαράσσεται από ταραχές και εσωστρέφεια... εμείς στήσαμε τη χώρα στα ποδιά της και την καταστήσαμε πιο αξιόπιστη».

Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «μας καλούσε τότε να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Αργεντινής, τώρα δεν θέλει να το θυμάται ούτε την έξοδο που ήθελε θέλει να θυμάται γιατί λεει ότι θα είναι καταστροφική για το ευρώ».

Keywords
Τυχαία Θέματα