Τασούλας: "Ετοιμάστε γρήγορα τα εγκαίνια του ΕΜΣΤ"

Την πρώτη συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης παρακολούθησε χθες ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κώστας Τασούλας.

«Το κτίριο αυτό είναι το ίδιο έργο τέχνης. Πρέπει επιτέλους να αποδοθεί εκεί όπου ανήκει, στην ελληνική κοινωνία και τον εικαστικό κόσμο. Η μέρα των εγκαινίων αυτού του μουσείου θα είναι μια από τις αληθινά χαρούμενες ημέρες, μια από τις ημέρες που οι συμπολίτες μας έχουν ανάγκη. Πρέπει, λοιπόν, να σπεύσετε. Και να την επισπεύσετε με τον πλέον θεσμικό, οικονομικό και αποδοτικό τρόπο»,

είπε ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κώστας Τασούλας, διαπιστώνοντας χθες ότι οι εγκαταστάσεις τού Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης είναι εντελώς έτοιμες να δεχθούν τη συλλογή των έργων του και να υποδεχθούν το κοινό. Και πληροφορούμενος ότι αυτό ισχύει εδώ και πολλούς μήνες. Αφού ξεναγήθηκε στο κτίριο από τον Πρόεδρο του νέου Διοικητικού Συμβουλίου κ. Γεώργιο Παπαναστασίου, συνοδευόμενος από τη νέα Διευθύντρια κυρία Κατερίνα Κοσκινά, που επίσης για πρώτη φορά επισκεπτόταν το ΕΜΣΤ, ο υπουργός παρακολούθησε την πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ., η οποία έγινε επίσης για πρώτη φορά στα νέα γραφεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ανοίγει το θέατρο Γκλόρια υπό τη διεύθυνση του Τζώνη Καλημέρη

Την Κυριακή τρέχουν τα "παιδιά του Πειραιά" (ΦΩΤΟ)

Αμείωτο το ενδιαφέρον του Σαμαρά για την Αμφίπολη!

Διάσημη παρουσιάστρια στη φυλακή για... έγκλημα πάθους

Στο ΟΑΚΑ το μαγικό Φεστιβάλ Πάγου της Disney on Ice

Εφτά γυναίκες εξομολογούνται τις θανάσιμες ιστορίες τους

Σάκης Ρουβάς: “Κρύβω μέσα μου έναν Ηρακλή”

Έκθεση για τη μαστίχα Χίου από το Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς

Ο θεός του Έρωτα στο γούρι του Μουσείου Ακρόπολης

Στους κινηματογράφους η ταινία για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο

Keywords
Τυχαία Θέματα