Τακτική επικοινωνία Σαμαρά – Παπανδρέου



Οταν ο Γ. Παπανδρέου τηλεφώνησε στον Ευ. Βενιζέλο προκειμένου να τον ενημερώσει για το ότι δεν σκοπεύει να παραστεί στη συνδιάσκεψη της «Ελιάς», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υπουργός Εξωτερικών είχε τη φαεινή ιδέα να αφήσει να διαρρεύσει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης μέρος της συνομιλίας τους. Μεταξύ άλλων, τον έθεσε προ των ευθυνών του για την πολιτική σταθερότητα

της χώρας. Δηλαδή τι έκανε; Με έμμεσο πλην σαφή τρόπο αναγνώρισε στον πρώην πρωθυπουργό ότι είναι σημαντικός παράγοντας για τη διακυβέρνηση της χώρας. Ενας ακόμη «εταίρος» του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά δηλαδή. Προφανώς σε εκείνη τη συνομιλία ο παρορμητισμός που διέπει τον χαρακτήρα του Ευ. Βενιζέλου δεν του επέτρεψε να σκεφτεί ότι ο Α. Σαμαράς και ο Γ. Παπανδρέου είναι φίλοι από την εποχή των κοινών φοιτητικών τους χρόνων, ενδεχομένως να συνομιλούν και πίσω από την πλάτη του, χωρίς ο ίδιος να το γνωρίζει. Γιατί οι πληροφορίες οι δικές μας αναφέρουν ότι υπάρχει τακτική επικοινωνία ανάμεσα στον Α. Σαμαρά και τον Γ. Παπανδρέου.

Αυτό που δεν πήρε χαμπάρι ο Ευ. Βενιζέλος ότι συμβαίνει την ημέρα που αποφάσισε να αφήσει να διαρρεύσουν οι «απειλές» του εναντίον του Γ. Παπανδρέου σίγουρα το κατάλαβε εκ των υστέρων. Οταν έγινε γνωστό ότι ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, έχοντας πάρει εντολή από τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, τηλεφώνησε στον Γιώργο Παπανδρέου προκειμένου να τον ενημερώσει για τα αποτελέσματα της συμφωνίας με την τρόικα. Αραγε ο Ευ. Βενιζέλος γνώριζε ότι θα υπήρχε επικοινωνία του «τσάρου» της ελληνικής οικονομίας με τον πρώην πρωθυπουργό; Η απάντηση είναι «όχι».

Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δύσκολα θα υπερψηφίσει τη ρύθμιση για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

«Σεκιουριτάδες»



Οι πλούσιοι ΣΥΡΙΖΑίοι του Λονδίνου το μόνο που κατάφεραν με την επαναστατική τους δράση απέναντι στους Ελληνες πολιτικούς που επισκέπτονται τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της Αγγλίας για να μιλήσουν είναι να ευνοήσουν τις ιδιωτικές εταιρείες ασφαλείας της περιοχής. Μετά και το επεισόδιο με τον Αδ. Γεωργιάδη, οι πανεπιστημιακές Αρχές σκοπεύουν να υποχρεώσουν τους Ελληνες φοιτητές να πληρώνουν σεκιούριτι για την περιφρούρηση των εκδηλώσεών τους. Το ποσό που θα δαπανάται ανέρχεται στις 400 λίρες. Εάν όμως ο «σεκιουριτάς» είναι «μιλητός», τότε ο πλούσιος ΣΥΡΙΖΑίος θα μπορεί να τον εξαγοράσει για να κάνει τον χαβαλέ του. Οπότε, δεξιοί και αριστεροί θα πληρώνουν τον «εμφύλιό» τους.

Διάψευση
«Είναι πιο πιθανό του χρόνου να είμαι στο κόκκινο χαλί των Οσκαρ με τον Μπραντ Πιτ παρά υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές». Με τον τρόπο αυτό η πρώην αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Μαρία Καρακλιούμη, σχολίαζε στη στήλη τις φήμες που κυκλοφόρησαν τις προηγούμενες ημέρες ότι δήθεν έχει βολιδοσκοπηθεί από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ώστε να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο για την Ευρωβουλή. Προφανώς θα έχει φιλία με τον Βαρουφάκη και έτσι έδεσε το σχετικό (φανταστικό) σενάριο.

Περιμένει



Ο Γ. Παπανδρέου είναι άνθρωπος που δεν εκβιάζει τις εξελίξεις, αλλά περιμένει να κερδίσει τις εντυπώσεις από την «αλληλοεξόντωση» των άλλων. Αυτό που θέλει είναι να χάσει τις εκλογές ο Ευ. Βενιζέλος, να αποχωρήσει από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, στη συνέχεια να «βγάλουν τα μάτια τους» οι διάδοχοί του, δηλαδή Χρυσοχοΐδης, Φώφη, Σκανδαλίδης κ.ά. και μετά οι «δικοί» του να τον καλέσουν να ενώσει την παράταξη.

Εκτός λίστας


Δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, από τη στιγμή που η άποψή του να μπουν στη μάχη των εκλογών όλοι όσοι εκπροσωπούν το συλλογικό ΠΑΣΟΚ δεν έχει την ανάλογη αποδοχή. Το ακούτε, Νίκο Ανδρουλάκη και Φώφη Γεννηματά;


Καταγγελία

Στην τελευταία συνεδρίαση της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Αριστεράς ο Φώτης Κουβέλης και οι στενοί του συνεργάτες δέχτηκαν σφυροκόπημα από πολλούς βουλευτές του κόμματος επειδή, με ευθύνη της Αγίου Κωνσταντίνου, έχουν παραγκωνιστεί από τα κέντρα λήψης αποφάσεων. Ο Β. Οικονόμου κατήγγειλε ότι η ηγετική ομάδα λειτουργεί με νοοτροπία ΚΚΕ, προάγοντας την τακτική των αποκλεισμών, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος της διεύρυνσης δυνάμεων για τη συγκρότηση του τρίτου προοδευτικού πόλου. Εκείνος που βρέθηκε στο στόχαστρο της κριτικής ήταν ο Δ. Χατζησωκράτης, με τον οποίο διαπληκτίστηκε και ο βουλευτής Γ. Κυρίτσης για μια ηττοπαθή δήλωση που είχε κάνει για τον πήχη της επιτυχίας στις ευρωεκλογές.

Ποιος, θέλω να ξέρω ποιος

Είναι αρχηγός κοινοβουλευτικού κόμματος, αλλά τον τελευταίο καιρό έχει ζόρια με τις δημοσκοπήσεις. Τον έχει πάρει και αυτόν το «Ποτάμι». Σε μια προσπάθεια να βελτιώσει τη δημοτικότητά του, αρχίζει να βγάζει στο προσκήνιο τη συμπαθέστατη σύζυγό του. Οπως έκανε κάποτε ο Κ. Καραμανλής με τη Νατάσα, που έμπαιναν πίσω από την μπάρα και κερνούσαν σφηνάκια τους ΟΝΝΕΔίτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα