Συνεργασία ΠΑ και ΣΞ για τη διάσωση 19 Ελλήνων

Ολόκληρη συνδυασμένη «επιχείρηση» στήθηκε σήμερα μεταξύ της Πολεμικής Αεροπορίας και του Στρατού Ξηράς, καθώς την ίδια ώρα και στο ίδιο – γεωγραφικά – μέρος έπρεπε να εκτελεστούν μία αποστολή έρευνας και διασώσεως 15 λαθρομεταναστών και η αεροδιακομιδή μιας εγκύου με δίδυμα, που είχε σοβαρότατο πρόβλημα υγείας. Η σχεδίαση και η εκτέλεση και των δύο αποστολών πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία πριν από λίγη ώρα, και όλος ο κόσμος είναι καλά στην υγεία του. Πιο συγκεκριμένα:

Σήμερα, στις 13:22, το ελικόπτερο ετοιμότητος Super

Puma της 384 Μοίρας Ερεύνης – Διασώσεως (384 ΜΕΔ) της ΠΑ, απογειώθηκε από τη Ρόδο, με σκοπό τον εντοπισμό βυθιζόμενου αλιευτικού, στο οποίο επέβαιναν 15 λαθρομετανάστες, από τους οποίους οι 14 Σύριοι και ένας Παλαιστίνιος. Το ελικόπτερο εντόπισε το αλιευτικό στις 14:00, σε απόσταση 75 ναυτικών μιλίων Νοτιοανατολικά της Ρόδου και περισυνέλεξε σώα τα 15 άτομα, μέσα σε 75 λεπτά, χάρη στις προσπάθειες των δύο διασωστών μελών του πληρώματος, ανδρών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακροφυλακή, που μετέφερε με μία πτήση με ασφάλεια στη Ρόδο.

Σχεδόν ταυτόχρονα, στις 13:15, έπειτα από σχετικό αίτημα του ΕΚΑΒ, πραγματοποιήθηκε αεροδιακομιδή με ελικόπτερο CH-47D Chinook του 4ου Τάγματος Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού (4ο ΤΕΑΣ), που εδρεύει στη Ρόδο, μιας εγκύου γυναίκας 30 ετών με προεκλαμψία και δίδυμη κύηση 31 εβδομάδων, από το αεροδρόμιο της Ρόδου στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου Κρήτης, που διαθέτει Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Το ελικόπτερο προσγειώθηκε στην 126 Σμηναρχία Μάχης στοο αεροδρόμιο του Ηρακλείου στις 16:25, όπου έγινε η παραλαβή της ασθενούς.

Ακόμα σήμερα, επίσης την ίδια ώρα, άλλο ελικόπτερο ετοιμότητος Super Puma της 384 ΜΕΔ, μετά από σχετικό αίτημα του ΕΚΑΒ, απογειώθηκε από την 112 Πτέρυγα Μάχης της Αεροπορικής Βάσεως Ελευσίνος με προορισμό την Πάρο, όπου παρέλαβε ένα βρέφος (άρρεν) 3 μηνών με ουρολοίμωξη και το μετέφερε στην Αθήνα. Το ελικόπτερο προσγειώθηκε στις 16:35 στο ελικοδρόμιο του «Στρατοπέδου Σακέτα», απ’ όπου εν συνεχεία μεταφέρθηκε στο κοντινό νοσοκομείο «Παίδων».

Τέλος, αργά χθες το βράδυ, ένα αεροσκάφος C-130H της 356 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών (356 ΜΤΜ) της ΠΑ, μετά από σχετικό αίτημα του ΕΚΑΒ, απογειώθηκε από την Ελευσίνα, μετέβη στην Ικαρία, απ’ όπου παρέλαβε ένα αγοράκι ενός έτους με «απλασία μυελού των οστών», εν συνεχεία πέταξε μέχρι τη Λήμνο, απ’ όπου παρέλαβε έναν 40χρονο με σοβαρό κάταγμα, για να προσγειωθεί τελικώς στην 112 ΠΜ στις 21:50 χθες βράδυ.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα