Εορτάστηκαν τα 50 χρόνια της 79 ΑΔΤΕ στη Σάμο

Μισό αιώνα προσφοράς και δράσεως στα ακριτικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου Σάμο, Ικαρία και τα γύρο τους μικρότερα νησιά μας, γιόρτασε η 79η Ανώτερη Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής (79 ΑΔΤΕ), στην έδρα της, στο στρατόπεδο «Ανθυπολοχαγού (ΠΖ) Βασμανώλη» στο Βαθύ της Σάμου.

Στον εορτασμό, εκτός του Διοικητού του Σχηματισμού Ταξίαρχου Χαράλαμπου Λαλούση, παρευρέθηκαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ.κ. Ευσέβιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους, απόστρατοι

αξιωματικοί οι οποίοι στο παρελθόν υπηρέτησαν στην Ταξιαρχία, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών της Σάμου και αντιπροσωπείες από όλες τις στρατιωτικές μονάδες του νησιού.

Στο πλαίσιο του εορτασμού αυτού για τα 50 χρόνια της 79 ΑΔΤΕ (1964-2014) πραγματοποιήθηκε στο χώρο της τελετής μία μικρή έκθεση των πολύ ωραίων και σημαντικών εκδόσεων της Διευθύνσεως Ιστορίας Στρατού του ΓΕΣ, ενώ εντυπωσίασε και ο κατάλογος με τους Σαμιώτες και Ικαριώτες νεκρούς Στρατιωτικούς σε όλους τους αγώνες του Έθνους με προϋπάρχοντες του σχηματισμού μονάδες.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Αναζητήσεις
θεμιστοκλής παπαθεοφάνους, λσ 79 αδτε
Τυχαία Θέματα