Συνάντηση Σαμαρά με Έλληνες της Αιγύπτου

Συνάντηση με τους εκπρόσωπους της ελληνικής παροικίας στην Αίγυπτο είχε ο Αντώνης Σαμαράς αμέσως μετά το πέρας της τριμερούς συνόδου με τον Νίκο Αναστασιάδη και τον Φατάχ Ελ Σίσι.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός χαρακτήρισε "μεγάλη μέρα" τη σημερινή, ενώ μίλησε τους Αιγύπτιους πολίτες, οι οποίοι συμβολίζουν "τη ζωντανή συνέχεια του Ελληνισμού", τονίζοντας ότι "είμαστε πολύ περήφανοι για εσάς". Μάλιστα, ο Αντώνης Σαμαράς

υποσχέθηκε να επισκεφθεί με την πρώτη ευκαιρία την Αλεξάνδρεια, πόλη από την οποία κατάγεται η μητέρα του, Ελένη Ζάννα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη να στηριχθεί η Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης του Σινά στους εκπροσώπους του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και της Ιεράς Μονής Σινά.

Παράλληλα, απευθυνόμενος προς την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα της περιοχής, εξέφρασε τη χαρά του καθώς βλέπει ότι ενισχύεται με καινούριους επιχειρηματίες και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι ανοίγουν πλέον οι ορίζοντες για να πετύχουν οι ελληνικές επιχειρήσεις της Αιγύπτου πολλά περισσότερα, με την ιδιαίτερα μεγάλη επιχειρηματική παρουσία στην Αίγυπτο, που μετράται σε περισσότερες από 176 επιχειρήσεις, με επενδεδυμένα πάνω από 4 δισεκατομμύρια δολάρια από ελληνικά κεφάλαια στην Αίγυπτο, μέσω των οποίων ζούνε περίπου 30.000 αιγυπτιακές οικογένειες.

Ακόμα, ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι μέσα σε τέσσερα μόλις χρόνια οι ελληνικές εξαγωγές προς την Αίγυπτο έχουν τετραπλασιαστεί, γεγονός που ο κ. Σαμαράς το χαρακτήρισε έναν πραγματικό θρίαμβο των Ελλήνων επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην Αίγυπτο. "Και στόχος μας είναι πλέον να πετύχουμε εξαγωγές 1 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2014, αφήνοντας πολύ πίσω το γεγονός ότι ήμασταν 29οι στη βαθμίδα προτίμησης της Αιγύπτου, καθώς τώρα έχουμε φτάσει πλέον στην 6η θέση", είπε.

Διαβάστε επίσης:

Φιλική συνάντηση Παπανδρέου με Φαν Ρομπάι

Keywords
Τυχαία Θέματα