Συμβολική εναντίωση στους Χρυσαυγίτες από Μπουτάρη (ΦΩΤΟ)

Έκρυθμη ήταν η κατάσταση στο δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης νωρίτερα σήμερα, καθώς στην αίθουσα όπου έλαβε χώρα η ορκωμοσία της νέας αρχής που περιέχει και Χρυσαυγίτες συμβούλους, υπήρχαν συγκεντρωμένοι διαδηλωτές υπέρ και κατά του κόμματος.

Ωστόσο, εκτός από την ένταση που προκλήθηκε, συμβολικά ενάντια στους Χρυσαυγίτες στάθηκε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος ανέβηκε στο βήμα και καρφίτσωσε στο πέτο του σακακιού του φέιγ βολάν με το αστέρι του Δαβίδ, σύμβολο της Εβραϊκής κοινότητας, και τη λέξη "jude", δηλαδή "Εβραίος".

Το εν λόγω φέιγ βολάν κυκλοφόρησε η δημοτική σύμβουλος των Οικολόγων Πράσινων Ελεάννα Ιωαννίδου για να θυμίσει το Ολοκαύτωμα των 50.000 Εβραίων της Θεσσαλονίκης από τους Ναζί, ως απάντηση στην παρουσία δημοτικών συμβούλων της Χρυσής Αυγής. Το ίδιο φέιγ βολάν κρατούσαν στα χέρια τους και μέλη αντιρατσιστικών και αντιφασιστικών οργανώσεων, που είχαν καταλάβει το ένα θεωρείο και είχαν ανοίξει πανό.

Μάλιστα, στον λόγο που εκφώνησε ο επανεκλεγείς δήμαρχος είπε μεταξύ άλλων "τους φασίστες αυτούς τους ψήφισε ένα μέρος του ελληνικού λαού. Πείτε σε αυτούς που τους ψήφισαν να μην τους ξαναψηφίσουν".

Keywords
Τυχαία Θέματα