Ένταση μεταξύ αντιφασιστών – χρυσαυγιτών στην ορκωμοσία Μπουτάρη

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Με τον επανεκλεγέντα δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη να εμφανίζεται με το εβραϊκό κίτρινο αστέρι του Δαυίδ στο πέτο, η τελετή ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης διεξήχθη μέσα σε κλίμα έντασης και αντεγκλήσεων μεταξύ μελών της Χρυσής Αυγής

και αντιφασιστικών οργανώσεων.

Οι χρυσαυγίτες ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, μόλις μπήκε στην αίθουσα ο βουλευτής του κόμματος και δημοτικός σύμβουλος Αρτέμης Ματθαιόπουλος, ενώ φώναζαν «όχι φυλακές για τους εθνικιστές» με τα μέλη των αντιφασιστικών οργανώσεων να απαντούν «ούτε στα συμβούλια, ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά».

Κατά των χρυσαυγιτών είχαν αναρτηθεί τρία πανό, τα οποία υπέγραφαν η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), η Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό και η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Η ανταλλαγή συνθημάτων και ύβρεων συνεχίστηκε για αρκετή ώρα εν αναμονή της έναρξης της τελετής ορκωμοσίας και συνεχίστηκε και μετά την πολιτική ορκομωσία.

Το άρθρο Ένταση μεταξύ αντιφασιστών – χρυσαυγιτών στην ορκωμοσία Μπουτάρη εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα