Συγκλονιστική μαρτυρία στρατιώτη που γλύτωσε από τους Τζιχαντιστές

Ένας άνδρας ο οποίος είχε παραταχθεί σε ένα εκτελεστικό απόσπασμα του Ισλαμικού Κράτους περιγράφει το πώς σώθηκε από τις σφαίρες των τζιχαντιστών που πέρασαν «ξυστά» από το κεφάλι του.

Ο Ali Hussein Kadhim, είναι ένας εκ των Ιρακινών στρατιωτών που απήχθησαν από το ΙΚΙΛ στο Τικρίτ τον Ιούνιο. Οι Σουνίτες συνάδελφοί του γλύτωσαν αλλά ο Kadhim, ήταν ανάμεσα σε αυτούς που διατάχθηκε να θανατωθεί.

Ωστόσο μετά τρεις εκτελέσεις στρατιωτών τους οποίους πυροβόλησαν στο πίσω μέρος του κεφαλιού, ο δολοφόνος αστόχησε όταν έφτασε η σειρά του 23χρονου Kadhim.

Την

ώρα που άκουσε τον πυροβολισμό ο στρατιώτης έπεσε ενστικτωδώς μέσα στον τάφο που οι τζιχαντιστές του ΙΚΙΛ είχαν σκάψει για τα θύματα της δολοφονικής επίθεσης. Ήταν ουσιαστικά μια κίνηση που του έσωσε τη ζωή.

Μιλώντας στους New York Times ο νεαρός στρατιώτης, που είναι παντρεμένος και έχει μια κόρη, περιέγραψε την ανατριχιαστική στιγμή που η σφαίρα πέρασε εκατοστά δίπλα του.

Στη συνέχεια περιπλανήθηκε τρεις μέρες τρέχοντας, ενώ τράφηκε με φυτά προκειμένου να σωθεί από τους τζιχαντιστές.

«Αμέσως ήρθε η κόρη μου στο μυαλό μου η οποία μου φώναζε “πατέρα-πατέρα”, έπρεπε να προσποιηθώ ότι χτυπήθηκα», είπε.

Εν συνεχεία η ISIS δημοσιοποίησε φωτογραφίες από τα θύματα να βρίσκονται στο έδαφος με το πρόσωπο στο χώμα. Ο Kadhim βλέποντας το βίντεο αναγνώρισε τον εαυτό του.

Με λίγα λόγια ο στρατιώτης είδε την στιγμή που προσπαθούσε να προσποιηθεί τον νεκρό, με το πρόσωπό του γεμάτο από το αίμα ενός συναδέλφου του που δεν τα κατάφερε.

Η μαρτυρία του έχει τεράστια αξία καθώς εκτός από συγκλονιστική είναι ένας από τους ελάχιστους επιζώντες της δολοφονικής επίθεσης που πραγματοποίησαν τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους στο Τικρίτ πριν από δυο μήνες.

Πλέον οι τζιχαντιστές ελέγχουν γη που ισοδυναμεί σε μέγεθος με το Ηνωμένο Βασίλειο και ελέγχουν περίπου 4 εκατ. πολίτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα