Συγκλονιστικά στοιχεία για την αρπαγή του κοριτσιού από Ρομά

Στο "Χαμόγελο του Παιδιού", φιλοξενείται η 4χρονη Μαρία (;), η εύρεση της οποίας σε καταυλισμό ρομά, έχει προκαλέσει σοκ στο πανελλήνιο, καθώς όπως όλα δείχνουν βρισκόμαστε μπροστά σε μια υπόθεση κυκλώματος αρπαγής παιδιών.

Το παιδί δεν μιλάει ελληνικά, ωστόσο καταλαβαίνει, ενώ οι μέχρι στιγμής εξετάσεις, δείχνουν ότι είναι καλά στην υγεία του.

Το κοριτσάκι, είχε απαχθεί κάτω από άγνωστες συνθήκες από τους βιολογικούς του γονείς και εντοπίστηκε σε οικογένεια αθίγγανων στα Φάρσαλα της Λάρισας.

Φέρεται

ως ένα από τα... 14 παιδιά του ζευγαριού, το οποίο έχει τρεις διαφορετικές οικογενειακές μερίδες σε ισάριθμες θεσσαλικές πόλεις και όπως προκύπτει η 40χρονη γυναίκα, που εμφανιζόταν ως μητέρα της, σύμφωνα με τα στοιχεία, γέννησε τρεις φορές μέσα σε 3,5 μήνες.

Από τα 14 παιδιά πάντως που εμφανίζονται στις τρεις οικογενειακές μερίδες, στο σπίτι βρέθηκαν μόλις τέσσερα. Για τα υπόλοιπα οι γονείς δεν έδωσαν σαφείς απαντήσεις.

Η αστυνομία αποκάλυψε ότι υπάρχει περίπτωση παιδιών, που έχουν δηλωθεί ως δίδυμα, με το ένα να είναι 40 ετών και το άλλο 15. Ο 39χρονος χρέωσε την προέλευση των παιδιών αφενός σε μία γυναίκα που κατοικεί στη Γερμανία και αφετέρου σε άλλη γυναίκα, η οποία αποκαλύφθηκε ότι έχει γεννηθεί το 1925.

Στα πολλά αξιοσημείωτα αυτής της υπόθεσης είναι επίσης ότι και οι δύο έχουν πλούσιο ποινικό μητρώο. Ο άνδρας βαρύνεται ακόμα και για ένοπλη ληστεία ενώ στο σπίτι τους βρέθηκε ένα πιστόλι και μία κουκούλα full face.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, με τα μέχρις στιγμής δεδομένα, δεν έχει δηλωθεί εξαφάνιση κοριτσιού με στοιχεία που να προσομοιάζουν με αυτά του ανευρεθέντος στον καταυλισμό των Φαρσάλων ενώ κατά τις ώρες που έμεινε με την ψυχολόγο το παιδί μιλούσε ως επί το πλείστον τη γλώσσα των ρομά και σχεδόν καθόλου ελληνικά. Κάτι που σημαίνει ότι βρίσκεται κοντά σε ρομά από τη βρεφική του ηλικία.

Φοβισμένη σε κοντέινερ

Το κοριτσάκι, έχει κάτασπρο δέρμα, ξανθά μαλλιά και πράσινα μάτια, χαρακτηριστικά που παραπέμπουν σε χώρες της Βόρειας Ευρώπης ή πρώην ανατολικών χωρών.

Βρέθηκε μέσα στο κοντέινερ, στο οποίο διαμένει η οικογένεια ρομά στον καταυλισμό Φαρσάλων και ήταν πολύ φοβισμένο. Μιλά ελάχιστα, χρησιμοποιώντας κάποιες λέξεις από τη γλώσσα των αθίγγανων.

Όπως αναφέρει το "Έθνος", η 40χρονη φερόμενη ως μητέρα και ο 39χρονος σύζυγός της, οι οποίοι προσήχθησαν, προέβαλαν πέντε διαφορετικές εκδοχές για την ταυτότητα του παιδιού και το πώς βρέθηκε στην κατοχή τους.

Αρχικά η μητέρα δήλωσε πως το κορίτσι ήταν δικό της και το άνδρα της, μετά ισχυρίστηκε πως είναι της κόρης της. Στη συνέχεια είπε ότι το έκανε με έναν Καναδό στην Κρήτη, μετά ότι το βρήκε εγκαταλελειμμένο, έξω από ένα σούπερ μάρκετ των Φαρσάλων και τέλος ότι το πήρε από μια Βουλγάρα, που το γέννησε και της το άφησε στον καταυλισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα