Στους 36 οι νεκροί από την έκρηξη του ηφαιστείου Οντάκε

Τουλάχιστον 36 άνθρωποι εκφράζονται φόβοι πως έχουν χάσει τη ζωή τους από την έκρηξη του ηφαιστείου "Ontake" στην Ιαπωνία.

Μέχρι στιγμής, οι επιβεβαιωμένοι από τις αρχές νεκροί ανέρχονται σε δώδεκα, ενώ αγνοούνται τουλάχιστον οκτώ άτομα, με τους αξιωματικούς να δηλώνουν πως πιθανότατα είναι νεκροί.

Να σημειωθεί πως οι έρευνες ανεστάλησαν σήμερα υπό τον φόβο ύπαρξης τοξικών αερίων στην ατμόσφαιρα.

Στην επιχείρηση

διάσωσης συμμετέχουν πάνω από 1.160 άτομα, τα οποία χτενίζουν την περιοχή, ψάχνοντας μέσα στην τέφρα που τους φθάνει ως τα γόνατα και περνώντας από ορεινά καταφύγια με τρύπες στις οροφές τους από τα πετρώματα που εκτοξεύθηκαν από το ηφαίστειο.

Ένας Ιάπωνας ηφαιστειολόγος, ο Τοσιτσούγκου Φούτζιι, δήλωσε ότι η έκρηξη αυτή ήταν ιδιαίτερα δύσκολο να προβλεφθεί καθώς δεν υπήρξε κανένα προειδοποιητικό σήμα πέρα από ορισμένες σεισμικές δονήσεις.

Οι εκρήξεις όπως αυτή «συχνά σημειώνονται εντελώς έξαφνα και δεν υπάρχει καμιά εγγύηση ότι οι σεισμοί που σημειώθηκαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα συνδέονται» με τη συγκεκριμένη έκρηξη, είπε. «Δεν υπάρχει καμιά εγγύηση πως είσαι εντελώς ασφαλής όταν βρίσκεσαι αντιμέτωπος με τη φύση», πρόσθεσε ο ίδιος.

Keywords
Τυχαία Θέματα