Στουρνάρας: "Eλπίζουμε σε συμφωνία με την τρόικα" (VIDEO)

O υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μίλησε για καλό και εποικοδομητικό κλίμα στις διαπραγματεύσεις και τόνισε ότι «ελπίζουμε σε συμφωνία με την τρόικα».

Σε ό,τι αφορά τους πλειστηριασμούς, σύμφωνα με πληροφορίς του newpost.gr, ανώτατη πηγή του Υπουργείου Ανάπτυξης δήλωσε ότι υπάρχει πρόοδος στο ζήτημα «αλλά δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι θα υπάρξει συμφωνία». Σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος η πρόοδος

έγγειται στην προσέγγιση στα εξής ζητήματα:

Από 01/01/2014 θα υπάρξει μια μεταβατική περίοδος όπου θα ισχύσει καθεστώς προστασίας για τους δανειολήπτες, το οποίο θα είναι πιο αυστηρό και πολύπλοκο από το νόμο Κατσέλη. Δεν αμφισβητούνται από την τρόικα οι βασικές αρχές των νόμων προστασίας (νόμοι Κατσέλη και 4110/2013), όμως υπάρχει η απαίτηση από το υπουργείο Δικαιοσύνης να βρει τρόπους επιτάχυνσης της επίλυσης των υποθέσεων όσων καταφεύγουν στα Ειρηνοδικεία.Από 01/01/2015 θα ισχύει πλέον ένα μόνιμο σύστημα αντιμετώπισης των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, που θα ακολουθεί το «μοντέλο» της Ιρλανδίας. Αυτό θα πρέπει να προετοιμαστεί εντός του 2014 και επί της ουσίας θα πρόκειται για ένα νέο μόνιμο σύστημα εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα