Στον τόπο της τραγωδίας ο ο Αρχηγός της Ισπανικής Αεροπορίας

Καλά είναι στην υγεία τους ΟΛΑ τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής αποστολής της 341 Μοίρας της ΠΑ, που βρίσκεται και επιχειρεί στην ισπανική βάση του Αλμπαθέντε, ενώ δεν υπάρχει τίποτα νεότερο για την κατάσταση των δύο ιπταμένων, που επέβαιναν στο F-16D Block.50 της 341 Μοίρας, που συνετρίβη στις 16:40, αμέσως μετά την απογείωσή του.

Συνολικώς η ελληνική αποστολή της 341 Μοίρας στην Ισπανία αποτελείται από 41 άτομα, από τους οποίους οι επτά πιλότοι και οι υπόλοιποι 34 τεχνικοί, ελεγκτές αεραμύνης, πληροφοριών κ.λπ.

Στον τόπο του

τραγικού συμβάντος μεταβαίνει αυτήν την ώρα ο ίδιος ο Αρχηγός της Ισπανικής Αεροπορίας, προκειμένου να πληροφορηθεί και να μάθει όλα τα στοιχεία και να ενημερώσει με τη σειρά του υπευθύνως τον Έλληνα Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Ευάγγελο Τουρνά.

Συμφώνως με τις ως τώρα πληροφορίες, το ελληνικό μαχητικό αμέσως μετά την απογείωσή του από το διάδρομο από-προσγειώσεως και ενώ είχε κατεβασμένα ακόμα τα σκέλη του συστήματος προσγειώσεως, έχασε την ισχύ του κινητήρος του, κατέπεσε και συνετρίβη πάνω στο χώρο σταθμεύσεως της γαλλικής αεροπορικής αποστολής, όπου και προκλήθηκε μεγάλη πυρκαγιά.

Λ.Σ.Μ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σοκ από την πτώση του ελληνικού F-16: Δύο νεκροί και δέκα τραυματίες (ΦΩΤΟ)

Keywords
Τυχαία Θέματα