Στοιχεία-σοκ για την άνοδο του φασισμού στην Ευρώπη

Συγκλονιστικά στοιχεία για την αλματώδη άνοδο του φασισμού σε όλη την Ευρώπη παραθέτει ο Προκόπης Παυλόπουλος επικαλούμενος τα αποτελέσματα πρόσφατων δημοσκοπικών μετρήσεων που διενεργήθηκαν μέλη της Ε.Ε. . Ο καθηγητής και βουλευτής της ΝΔ σημειώνει συγκεκριμένα τα εξής:

«1. Στην, βαριά τραυματισμένη ως προς το «ευρωπαϊκό γόητρό της» - πρωτίστως λόγω πολιτικής ανυπαρξίας του Φ. Ολάντ - Γαλλία, η Μαρίν Λεπέν είναι σήμερα η δημοφιλέστερη πολιτικός, με ποσοστά που υπερβαίνουν το 40%. Ενώ το κόμμα της, το

περιβόητο «Εθνικό Μέτωπο», καταγράφει ποσοστά ακόμη και πάνω από 25%, φλερτάροντας με τη πρώτη θέση στις επικείμενες ευρωεκλογές.

2. Στην Ολλανδία, «από κοντά» πορεύεται ο ακροδεξιός –κατ’ επιεική κρίση- Γκέερτ Βίλντερς, αφού το «Κόμμα για την Ελευθερία» κινείται στο 21%, καλλιεργώντας προοπτικές πρώτου κόμματος στις ευρωεκλογές.

3. Στο ίδιο, περίπου, μήκος κύματος κινείται και η Αυστρία, με το ακροδεξιό «Κόμμα της Ελευθερίας» -τι «σύμπτωση» με την Ολλανδία και τι καπηλεία κι αυτή της Δημοκρατίας από τους υποδόριους (;) εχθρούς της!- του Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε ν’ αγγίζει ή και να ξεπερνά τον δημοσκοπικό πήχη του 20%.

4. Στη Μ. Βρετανία –όπου, βεβαίως, η ευρωπαϊκή ιδέα ουδέποτε «άνθισε», πράγμα που δικαίωσε την παροιμιώδη οξυδέρκεια του Στρατηγού Ντε Γκωλ- ο ultra αντιευρωπαϊστής, με ακροδεξιάς κοπής επιχειρήματα, Νάιτζελ Φάρατζ και το «Κόμμα της Ανεξαρτησίας» κερδίζει την προτίμηση του 20% των δημοσκοπουμένων.

5. Στη Φινλανδία, ο εκφραστής των κάθε είδους ακροδεξιών τάσεων Τίμο Σόινι και το κόμμα του, οι «Αληθινοί Φινλαδοί», συγκεντρώνουν ποσοστά γύρω στο 17%.

6. Στην Ουγγαρία, το κόμμα «JOBBIK» -ακροδεξιό «όνομα και πράγμα»- του Γκάμπορ Βόνα φλερτάρει με ποσοστά που υπερβαίνουν το 17%.

7. Στη Δανία, το «Δανικό Λαϊκό Κόμμα», με πανθομολογουμένως ακροδεξιό –και βάλε- προσανατολισμό, αγγίζει το 12%.

8. Στην Ιταλία, ο πρώην υπουργός εσωτερικών του Σίλβιο Μπερλουσκόνι κι επικεφαλής της «Λέγκας του Βορρά», της πιο αντιπροσωπευτικής δύναμης της ακροδεξιάς, Ρομπέρτο Μαρόνι έφθασε δημοσκοπικώς στο 10%.

9. Στο Βέλγιο, το ακροδεξιό-εθνικιστικό «Φλαμανδικό Συμφέρον» του Γκέρολφ Άνεμανς πλησίασε κι αυτό δημοσκοπικώς ποσοστά γύρω στο 10%.

10. Αλλά και στη Σουηδία, στο ίδιο δημοσκοπικό πλαίσιο του 10% κινούνται οι επίσης ακροδεξιοί «Σουηδοί Δημοκράτες» του Τζίμι Όκεσον.

11. Last but not least, εντός Γερμανίας η «Εναλλακτική για τη Γερμανία» -ναι αυτό το γραφικό αντιευρωπαϊκό πολιτικό μόρφωμα- του Μπερντ Λούκε αναμένεται, πάντα δημοσκοπικώς, να εκπροσωπηθεί για πρώτη φορά στην Ευρωβουλή».

Keywords
Τυχαία Θέματα