Στο τελικό στάδιο η ανασκαφή του τρίτου θαλάμου στην Αμφίπολη!

Κορυφώνεται η αγωνία καθώς η ανασκαφή στο τύμβο της Αμφίπολης μπαίνει στο τελικό της στάδιο. Οι αποχωματώσεις στον τρίτο θάλαμο αναμένεται να φέρουν στο φως νέα ευρήματα με την επικεφαλής, Κατερίνα Περιστέρη να επιμένει ότι πρόκειται για ταφικό μνημείο.

Παράλληλα έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για την πλήρη αποκάλυψη του εντυπωσιακού ψηφιδωτού που απεικονίζει την αρπαγή της Περσεφόνης, με τους αρχαιολόγους να προσπαθούν να εντοπίσουν όλες τις μεμονωμένες ψηφίδες που

βρήκαν και να τις δώσουν σε ειδική ομάδα που θα συνθέσει ψηφίδα-ψηφίδα - ψηφίδα το έργο, στο μέσον του, όπου υπάρχει κενό, χωρίς ακόμη να έχει διευκρινιστεί κάτω από ποιες συνθήκες δημιουργήθηκε.

"Οι αρχαιολόγοι και οι συντηρητές στην Αμφίπολη θα μπορέσουν να αποκαταστήσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό το εντυπωσιακό ψηφιδωτό που αποκαλύφθηκε στον δεύτερο θάλαμο του τύμβου Καστά", είπε χαρακτηριστικά η γγ Γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού κ. Μενδώνη.
Η κ. Μενδώνη πρόσθεσε, ωστόσο, ότι το έργο αποκατάστασης θα απαιτήσει αρκετό χρόνο, χωρίς να μπορεί να δώσει σαφές χρονικό πλαίσιο.
Τέλος, από χτες Παρασκευή έγινε γνωστό ότι τα μέλη της διεπιστημονικής ομάδας της ανασκαφής στον τύμβο Καστά κάνουν δεύτερες σκέψεις αναφορικά με τον χρόνο που σφραγίστηκε το μνημείο με την αμμώδη επίχωση και τους τοίχους σφράγισης, αλλά και την ύπαρξη θύρας στον τέταρτο διαφραγματικό τοίχο, εκτιμώντας ότι ίσως να ήταν ανοικτό για το πλήθος μερικές δεκαετίες μετά την κατασκευή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λίνα Μενδώνη: "Έχουν βρεθεί τα τμήματα από το ψηφιδωτό"

Το "μπλε" της Αμφίπολης: Ένα πανάκριβο υλικό που υπάρχει και στο θεό Άμμων- Ρα της Αιγύπτου

Δέκα αιώνες μπροστά το ψηφιδωτό της Αμφίπολης!

Keywords
Τυχαία Θέματα