Στο Μουσείο Ακρόπολης 262 αρχαία έργα από τη Σαμοθράκη

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο πρόκειται να διοργανωθεί μεταξύ 20 Ιουνίου και 30 Σεπτεμβρίου 2015 στο Μουσείο Ακρόπολης μια ξεχωριστή έκθεση για τη Σαμοθράκη και τις σημαντικές αλλά άγνωστες στο ευρύ κοινό αρχαιότητές της.

Με τίτλο «Σαμοθράκη, τα Μυστήρια των Μεγάλων Θεών» η έκθεση, που συνδιοργανώνεται από το Μουσείο Ακρόπολης

και τις Εφορείες Αρχαιοτήτων Έβρου και Ροδόπης, θα φέρει στην Αθήνα 262 αρχαία έργα από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Σαμοθράκης, το οποίο ανακαινίζεται, ενώ παράλληλα ετοιμάζεται η επανέκθεσή του. Μάλιστα, τα έργα θα ταξιδέψουν αρκετά νωρίτερα από την έναρξη της έκθεσης ώστε να συντηρηθούν στο αθηναϊκό μουσείο.

Πρόκειται για ευρήματα από τις ανασκαφές του Ιερού των Μεγάλων Θεών, της Νεκρόπολης του οικισμού και της μινωικής εγκατάστασης στο Μικρό Βουνί, τα οποία για πρώτη φορά βγαίνουν έξω από το νησί.

Το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό από μόνο του, αλλά και σε συνδυασμό με ότι πρόκειται να ακολουθήσει, καθώς η συγκεκριμένη αρχαιολογική έκθεση εγκαινιάζει μια σειρά από άλλες που θα πραγματοποιηθούν στο Μουσείο Ακρόπολης σε συνεργασία με τις Περιφέρειες της χώρας. Στόχος είναι η προβολή στο ευρύ κοινό σημαντικών αλλά σχεδόν άγνωστων εκθεμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα