Στο "κάδρο" της Εξεταστικής για το Μνημόνιο ο Βαρουφάκης

Ζήτημα διεύρυνσης της έρευνας της εξεταστικής στις πράξεις και τις παραλείψεις τόσο του νυν Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη όσο και γενικότερα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έθεσαν με το "καλημέρα" οι Μάκης Βορίδης (Ν.Δ) και ο Ανδρέας Λοβέρδος (ΠΑΣΟΚ).

Με την έναρξη της συνεδρίασης ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στην εξεταστική Ανδρέας Λοβέδος γνωστοποίησε πως παρά το γεγονός

ότι η απόφαση της κυβερνητικής πλειοψηφίας είναι η εξέταση της περιόδου μόνο από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι και τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 οι αναφορές του ΠΑΣΟΚ για τον Γιάννη Βαρουφάκη θα είναι συνεχείς και καθημερινές.

"Οι αναφορές από εμάς στη παρούσα περίοδο θα είναι συνεχείς. Το ξέρω ότι έχετε την πλειοψηφία και θα αρνηθείτε την διερεύνηση. Όμως οι αναφορές θα είναι συνεχείς. Πώς να μην είναι όταν σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών είπε τραγικά πράγματα για το PSI;Για τον Υπουργό αυτόν οι μομφές από τον ίδιο τον Αλέξη Μητρόπουλο ήταν σαφείς. Δεν θα κάνουμε αναφορά σε αυτά; Δεν θα κάνουμε αναφορά σε έναν πολιτικό ο οποίος ζημιώνει τη χώρα κάθε μέρα; Αφού κάνατε το λάθος να ανοίξετε τώρα την εξεταστική τότε θα αναφέρουμε κάθε μέρα τον Βαρουφάκη" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ενδεικτικό του κλίματος και της γραμμής πάντως με την οποία "κατεβαίνει" η Νέα Δημοκρατία στην Εξεταστική ήταν το σχόλιο του Μάκη Βορίδη ο οποίος ακούγοντας τον κ. Λοβέρδο είπε: "Τώρα που θα ψηφιστεί το τρίτο Μνημόνιο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μοιραία η εξεταστική Επιτροπή θα ασχοληθεί και με αυτό. Δεν είναι δυνατόν να μην το διερευνήσει".

Αν κάτι πάντως προκάλεσε αίσθηση ήταν η τοποθέτηση του Κώστα Λαπαβίτσα ο οποίος διαφοροποιούμενος από συναδέλφους του στον ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι υποστήριξαν πως η Επιτροπή δεν μπορεί να διερευνήσει την περίοδο ούτε πριν από το 2009 ούτε μετά το 2014 - η Νίνα Κασιμάτη για παράδειγμα είπε "δεν μας ενδιαφέρει πως χρεοκοπήσαμε, αλλά το πως μπήκαμε στο Μνημόνιο"- τόνισε πως δεν μπορεί να μπει γκιλοτίνα στην έρευνα και πως όλα τα ζητήματα ακόμα και για το σήμερα θα συζητηθούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα