Στο αντάρτικο ο Σίμος Κεδίκογλου

Ιδιαίτερα «απελευθερωμένος», μετά την αποχώρησή του από το Υπουργικό Συμβούλιο, εμφανίζεται ο Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος πλέον δεν χάνει ευκαιρία να αφήνει αιχμές για αρκετά ζητήματα κυβερνητικής πολιτικής, που αφορούν την εκλογική του περιφέρεια. Χαρακτηριστικά ήταν τα όσα είπε προ ημερών σε σύσκεψη τοπικών φορέων της Εύβοιας σχετικά με την επιβολή διοδίων στον δρόμο Σχηματαρίου-Χαλκίδας, κάτι που προκάλεσε πολλά σχόλια και συζητήσεις, με αρκετούς από τους παρισταμένους να λένε στο παρασκήνιο ότι «ο βουλευτής μας τώρα θυμήθηκε το αντάρτικο». Ο κ. Κεδίκογλου, βέβαια,

απαντώντας, τους κατέστησε σαφές ότι ο ίδιος, λόγω της θέσης του ως κυβερνητικού εκπροσώπου, δεν είχε τη δυνατότητα να τοποθετηθεί δημοσίως για το θέμα. Εκανε, επίσης, γνωστό ότι όταν η κυβέρνηση κατέληξε στη συγκεκριμένη συμφωνία, προκειμένου να επανεκκινήσουν τα μεγάλα έργα, ο ίδιος είχε δηλώσει στον πρωθυπουργό, σε μια κατ’ ιδίαν συνάντησή τους, ότι στην Εύβοια θα εκδηλωθούν έντονες αντιδράσεις, κυρίως αν δεν υπάρξουν ανταποδοτικά μέτρα και δίκαιη κατανομή βαρών.

Υπό αυτές τις συνθήκες, υποστήριξε ότι δόθηκαν εντολές και επιτεύχθηκε η ένταξη του κεντρικού άξονα της Εύβοιας στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα, κάτι που οφειλόταν και στη βοήθεια του τότε ευρωβουλευτή, Γιώργου Κουμουτσάκου.

Ο πρώην υφυπουργός ανέφερε στη συνέχεια ότι η παράκαμψη της Χαλκίδας είναι ένα πολύ μεγάλο έργο, με τελικό προϋπολογισμό 280 εκατ. ευρώ, και χαρακτήρισε ανησυχητικό το ότι ο υπουργός Υποδομών, Μ. Χρυσοχοΐδης, δεν το έχει συμπεριλάβει στον ενδεικτικό πίνακα έργων.

Keywords
Τυχαία Θέματα