Η συμμετοχή του ΠΝ στις εκδηλώσεις της Τήνου

Εκτός από τον μεγάλο θρησκευτικό εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Τήνο, όλοι οι Έλληνες, ιδιαιτέρως δε το Πολεμικό μας Ναυτικό χθες τίμησαν και την 74η επέτειο από τη βύθιση του ευδρόμου ή «καταδρομικού», όπως έχει καθιερωθεί υπερβολικώς να ονομάζεται) «ΕΛΛΗ» στις 15 Αυγούστου 1940.

Στο πλαίσιο αυτών των εκδηλώσεων στη νήσο Τήνο, κατέπλευσαν η φρεγάτα «ΕΛΛΗ», η πυραυλάκατος «ΣΙΜΙΤΖΟΠΟΥΛΟΣ» και το αρματαγωγό «ΙΚΑΡΙΑ», στο οποίο επιβαίνει η Σχολή

Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ) εκτελώντας το Θερινό Εκπαιδευτικό Πλου (ΘΕΠ) της Σχολής.

Επίσης, στις εκδηλώσεις παρέστη ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο οποίος κατέθεσε στεφάνι στο κενοτάφιο των πεσόντων, ενώ πραγματοποίησε και ρίψη στεφάνου στον υγρό τάφο του καταδρομικού «ΕΛΛΗ» από την πυραυλάκατο «ΣΙΜΙΤΖΟΠΟΥΛΟΣ». Τιμές απέδωσαν αγήματα της ΣΜΥΝ και τις εκδηλώσεις συνόδεψε η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ιερά εικόνα της Κοιμήσεως της Θεεοτόκου κατά την περιφορά της στην πόλη της Τήνου, κρατούσαν προσωπικό του ΠΝ, μεταξύ αυτών και ο Αρχηγός ΓΕΝ, καθώς και του Λιμενικού Σώματος-Ελληνική Ακτοφυλακή.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα