Στις ΗΠΑ ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Αποστολάκης



Στις ΗΠΑ βρίσκεται από σήμερα ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες του 21ου Διεθνούς Συμποσίου Θαλάσσιας Ισχύος (21st International Sea Power Symposium), το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Newport, Rhode Island των ΗΠΑ,

το διάστημα 16 – 19 Σεπτεμβρίου. Ο Έλληνας Αρχηγός μετέβη στις ΗΠΑ και θα παρακολουθήσει τις εργασίες του διεθνούς φήμης αυτού συνεδρίου, ανταποκρινόμενος σε επίσημη πρόσκληση του Αμερικανού ομολόγου του («Αρχηγός Ναυτικών Επιχειρήσεων» είναι ο ακριβής τίτλος του) Ναυάρχου Jonathan W. Greenert, USN. Το κεντρικό θέμα του φετινού συμποσίου είναι «Παγκόσμιες λύσεις σε κοινές θαλάσσιες προκλήσεις» (“Global Solutions to Common Maritime Challenges”) και σχετίζεται με τις προκλήσεις στο θαλάσσιο περιβάλλον, μέσω πολυμερών συνεργασιών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Διεθνές Συμπόσιο Θαλάσσιας Ισχύος είναι ένα από τα πιο σημαντικά συνέδρια παγκοσμίως συνέδριο στο αντικείμενό του (αν όχι το πιο σημαντικό) και διοργανώνεται ετησίως, εναλλάξ μεταξύ ΗΠΑ και Ιταλίας, με συμμετοχή Αρχηγών Ναυτικών από όλο τον κόσμο. Συμφώνως με το ΓΕΝ, «Σκοπός του Συμποσίου είναι η δημιουργία ενός “forum” ανάπτυξης συνεργασίας επί ναυτικών θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος».

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα