Στήνει "γιάφκες" ο Παπανδρέου

Εάν ο Αντώνης Σαμαράς διέθετε χιούμορ, θα πρότεινε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Γεράσιμο Αρσένη ή τη σύζυγό του, Λούκα, που έχουν μετακομίσει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Κινήσεις στην καρδιά της Β’ Αθήνας και όχι μόνο φέρεται να κάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου.

Αυτές ξεκίνησαν ταυτόχρονα με την απόφασή του να επιστρέψει μόνιμα στην Ελλάδα, αφήνοντας στην άκρη τη διδασκαλία στην Αμερική και τις επί πληρωμή ομιλίες και αναλύσεις για το πώς έσωσε τη χώρα.
Ο πρώην πρωθυπουργός, σε μια προσπάθεια να ανακτήσει χαμένα δίκτυα και να διεισδύσει και πάλι στη βάση του ΠΑΣΟΚ και της κοινωνίας, φαίνεται να στήνει στρατηγικές γραφειακές βάσεις σε σημεία-κλειδιά στις πολυπληθέστερες περιοχές της Αττικής.
Ορισμένοι το ονομάζουν μια «άτυπη και διαρκή σφυγμομέτρηση», μια καταγραφή του κλίματος και των τάσεων -τόσο γενικά, όσο και συγκεκριμένα- για το ΠΑΣΟΚ και τον ίδιο. Γνώστες του παρασκηνίου εξηγούν πως με την «παρουσία» του ο πρώην πρόεδρος του Κινήματος επανασυσπειρώνει στελέχη και κομματάρχες, ενώ παράλληλα εξετάζει τον βαθμό στον οποίο ο ίδιος ή φίλα προσκείμενα στελέχη σε αυτόν θα μπορούσαν να διεκδικήσουν με αξιώσεις την ηγεσία του κόμματος και όχι μόνο. Σε γενικές γραμμές, το παιχνίδι δείχνει να ανοίγει και ο Γ. Παπανδρέου το έχει καταλάβει πρώτος από όλους.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η αρχή έγινε από την περιοχή του Περιστερίου και συγκεκριμένα το Μπουρνάζι, όπου έχει ενοικιαστεί το πρώτο γραφείο που λειτουργεί ως «γιάφκα» του πρώην πρωθυπουργού.

Συντροφικά τραπεζώματα

Τη δόξα της Βάσως Παπανδρέου εζήλωσε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εύη Χριστοφιλοπούλου (φωτ.), διοργανώνοντας δείπνους στην οικία της στα βόρεια προάστια, με κεντρικό μενού τις εσωκομματικές εξελίξεις.
Στις συναντήσεις αυτές προσέρχονται στελέχη που «συγκροτούν» τη λεγόμενη «εκσυγχρονιστική» τάση του κόμματος, αγωνίστηκαν με πάθος για τον σχηματισμό της «Ελιάς», στηλιτεύοντας τις αντίστοιχες ομάδες των Σαχινίδη - Μωραΐτη και Σκανδαλίδη - Ανδρουλάκη, που κρατούσαν αποστάσεις από το όλο εγχείρημα, και σήμερα προάγουν το σενάριο της επιστροφής του ΠΑΣΟΚ σε καθεστώς αυτονομίας, με ταυτόχρονη αποστασιοποίηση από τη Ν.Δ. Ετσι λοιπόν, συνδαιτυμόνες στα «τραπεζώματα» της Ε. Χριστοφιλοπούλου είναι οι Οδ. Κωνσταντινόπουλος, Γ. Μανιάτης, Χρ. Πρωτόπαπας, Π. Καψής, Αθ. Δρέττα κ.ά.

Μέχρι και αντιπρόεδρος



Στην τελευταία συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής της «Ελιάς» ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε ειδική αναφορά στον πρώην υπουργό Παντελή Καψή (φωτ.), εκθειάζοντας τη δημοσιογραφική του επάρκεια σε σύγκριση με αυτή του προέδρου του «Ποταμιού», Στ. Θεοδωράκη. Για όσους όμως ξέρουν να διαβάζουν το ύφος του Ευ. Βενιζέλου, η αναφορά του αυτή ήταν μάλλον «ειρωνική». «Εμείς στην “Ελιά” έχουμε καλύτερο δημοσιογράφο. Τον Παντελή Καψή. Αφού ο Στ. Θεοδωράκης έγινε πρόεδρος, ο Παντελής μπορεί να γίνει τουλάχιστον αντιπρόεδρος», φέρεται να είπε ο Ευ. Βενιζέλος.

Τρικλοποδιές



Φαίνεται πως ο Αλ. Τσίπρας δύσκολα θα μπορέσει να βρει την ησυχία του από τις τρικλοποδιές που του στήνουν ακόμη και τα στελέχη που ανήκουν στη λεγόμενη προεδρική πλειοψηφία. Υποτίθεται ότι στην τελευταία συνεδρίαση της Κ.Ε. έγινε εξαντλητικός διάλογος, στα όρια της αυτομαστίγωσης, αναφορικά με το θέμα των συμμαχιών και ελήφθησαν κάποιες αποφάσεις. Ελα όμως που εντός της ημέρας η νεοεμφανιζόμενη ομάδα των «53» έχει δώσει ραντεβού σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας για να καθορίσει τη στάση της από εδώ και πέρα. Και όλα αυτά την ώρα που ο Αλ. Τσίπρας δίνει μάχη για ανατροπή της κυβέρνησης.

Επικίνδυνα

Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Α. Τσίπρας με τον Φ. Κουβέλη για να συζητήσουν τη στήριξη της ΔΗΜ.ΑΡ. στην πρότασή του για διεξαγωγή δημοψηφίσματος αναφορικά με τη «μικρή» ΔΕΗ, ακούστηκε και το όνομα του Γρηγόρη Ψαριανού. Και αυτό διότι ο Φ. Κουβέλης δεν μπορούσε να εγγυηθεί ότι θα στηρίξει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία ο Γ. Ψαριανός εντάσσει στα επικίνδυνα πολιτικά παιχνίδια που παίζει η αξιωματική αντιπολίτευση, με σκοπό να προκαλέσει αναταραχή.

«Τρέμουν»


Στο τέλος, η ιστορία του δημοψηφίσματος για τη «μικρή» ΔΕΗ θα οδηγήσει στην ανάμιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, και τότε θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον ποια στάση θα κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Υπενθυμίζουμε πάντως ότι το προηγούμενο διάστημα που υπήρξαν πληροφορίες για παραίτηση του Κ. Παπούλια, η Κουμουνδούρου, που, υποτίθεται, θέλει πρόωρες εκλογές, είχε εκδώσει ανακοίνωση που τον καλούσε να τις διαψεύσει.

Ποιος, θέλω να ξέρω ποιος

Ο Γερμανός επενδυτής ας μην ανησυχεί με τη δημοσιοποίηση των δραστηριοτήτων του εντός της Ελλάδος. Καλό όμως θα είναι να προσέχει με ποιους συνεργάζεται και συναναστρέφεται, γιατί από εκείνους κινδυνεύει να πιαστεί κορόιδο. Δεν είναι αθώοι όλοι αυτοί που τον περιτριγυρίζουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα