Στην Παλμύρα οι τζιχαντιστές

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους εισήλθαν στον αρχαιολογικό χώρο της Παλμύρας, αλλά δεν υπάρχουν, μέχρι στιγμής, πληροφορίες για καταστροφές, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Υπάρχουν όμως φόβοι ότι οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους θα καταστρέψουν τα ερείπια, που η UNESCO έχει χαρακτηρίσει ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Τα κρατικά Μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο πληθυσμός στην περιοχή ήταν 70.000 κάτοικοι οι οποίοι όμως το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί λόγω

εισροής ανθρώπων από άλλες περιοχές στις οποίες μαίνονται συγκρούσεις.

Οι δυνάμεις της οργάνωσης ελέγχουν επίσης την αεροπορική βάση της Παλμύρας, τη φυλακή και το αρχηγείο των υπηρεσιών Πληροφοριών.

Περισσότεροι από 100 μαχητές των δυνάμεων του καθεστώτος της Δαμασκού σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύκτας σε συγκρούσεις με τους τζιχαντιστές στην πόλη της Παλμύρας και στα περίχωρα της.

Η Παλμύρα είναι το τελευταίο μέρος που θα περίμενε κανείς να βρει αρχαίους κίονες και πολεμικά τόξα αλλά ο λόγος είναι ουσιαστικά ένας. Η περιοχή είναι "πλημμυρισμένη" από εκατοντάδες φοίνικες και μία όαση από δέντρα και φυτά.

Keywords
Τυχαία Θέματα