Στην Καστοριά η 2η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) με την επωνυμία «Αχιλλέας–Κ/2014» την 2ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών (2 ΜΑΛ), που εδρεύει στον Ασπρόπυργο Αττικής, που πραγματοποιήθηκε στην ακριτική Καστοριά. Η άσκηση πραγματοποιήθηκε το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου και είχε ως αντικείμενό της θάματα ανορθόδοξου πολέμου, ημέρα και νύχτα, στην περιοχή του νομού Καστοριάς.

Πρακτικώς

αυτό σημαίνει ότι με την κίνηση αυτή των αρμοδίων να μεταφέρουν την εκπαίδευση της 2 ΜΑΛ σε αντικείμενα ανορθοδόξου πολέμου από την ευρύτερη περιοχή της Αττικής (Δερβενοχώρια, Σκούρτα) που παραδοσιακά ασκείτο στην ακριτική (και ευαίσθητη) περιοχή του νομού Καστοριάς επιτεύχθηκαν δύο αποτελέσματα. Αφενός η άσκηση σε ένα περιβάλλον ασυγκρίτως πιο «επιχειρησιακό» από την περιοχή των Δερβενοχωρίων λίγο πιο έξω από την Αθήνα και αφετέρου στην περιοχή αυτή, στην οποία πλέον και μετά την αναδιοργάνωση που βρίσκεται σε εξέλιξη οι στρατιωτικές δυνάμεις είναι ελάχιστες, παρέμεινε στην περιοχή για ένα ολόκληρο δεκαήμερο μία Μοίρα Αλεξιπτωτιστών ενισχύοντας με την παρουσίας της τις στρατιωτικές δυνάμεις της περιοχής.

Βεβαίως για να γίνει αυτό, η Μοίρα υποχρεώθηκε να αναθεωρήσει το πρόγραμμά της, αφού για λόγους ανεξάρτητους της θελήσεώς της, δεν κατέστη δυνατό να φτάσει στην περιοχή εκτελώντας άλμα στατικού ιμάντος με πλήρη φόρτο και από το σύνολο του προσωπικού καθώς την τελευταία στιγμή δεν υπήρχαν διαθέσιμα τόσα C-130H της 356 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της Πολεμικής Αεροπορίας, με αποτέλεσμα το προσωπικό να μεταβεί στην Καστοριά κινούμενο με στρατιωτικά λεωφορεία.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα