Στην επέτειο απελευθέρωσης της Σύμης ο Πάνος Καμμένος

«Στον τόπο αυτό δεν πιάνει κατακτητής και αυτό πρέπει να το καταλάβουν και όσοι προσπαθούν με οποιονδήποτε τρόπο να πλήξουν την εθνική κυριαρχία ή την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδος», τόνισε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Πάνος Καμμένος, από την ακριτική Σύμη, όπου είχε μεταβεί σήμερα, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για την 70η επέτειο από της παραδόσεως των τελευταίων Γερμανών στον ελλαδικό χώρο και της Ημέρας του τέλους του Β’Παγκοσμίου πολέμου στην Ευρώπη, στις 8 Μαΐου 1945.


Ο

Υπουργός, ο οποίος συνοδευόταν από τους Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο και ΓΕΣ Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, παρέστη στις εκδηλώσεις της Σύμης, μαζί με αντιπροσωπεία παλαιμάχων πολεμιστών του Ιερού Λόχου, οι οποίοι με τον αγώνα και το αίμα τους, όπως και των συναδέλφων τους του Πολεμικού Ναυτικού (τότε «Βασιλικό Ναυτικό»), απελευθέρωσαν τα Δωδεκάνησα από τον ναζιστικό ζυγό.


«Τιμούμε τους νεκρούς μας, τιμούμε αυτούς που αγωνίστηκαν και έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδος, τιμούμε αυτούς που αγωνίστηκαν για την ελευθερία και θυμόμαστε ότι αυτός εδώ ο τόπος, είναι ένας τόπος που δεν αντέχει κατακτητές, είτε αυτοί οι κατακτητές έρχονται με πολεμικά μέσα είτε έρχονται με οικονομικά μέσα», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ.Καμμένος, προσθέτοντας: «Στον τόπο αυτό δεν πιάνει κατακτητής και αυτό πρέπει να το καταλάβουν και όσοι προσπαθούν με οποιονδήποτε τρόπο να πλήξουν την εθνική κυριαρχία ή την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδος».


Απευθυνόμενος προς την γειτονική Τουρκία, στο πλαίσιο απαντήσεώς του σε σχετικό δημοσιογραφικό ερώτημα, ο κ.Υπουργός σημείωσε τα εξής: «Μακάρι να αντιληφθούν ότι είναι προς όφελος όλων να ζήσουμε ειρηνικά. Θα ήταν ευχής έργο να σταματήσουν οι προκλήσεις απέναντι στην Ελλάδα και να μπορούμε να συνυπάρξουμε μέσα σε έναν τόπο ο οποίος είναι ευλογημένος από τον Θεό. Από εκεί και πέρα, όμως, κάθε πρόκληση θα απαντάται. Μακάρι να μην υπάρχουν προκλήσεις.


Μην ξεχνάτε ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι για πόλεμο, για να διασφαλίσουμε την ειρήνη. Οι Ένοπλες Δυνάμεις διασφαλίζουν την ειρήνη και αυτό που επιθυμεί και η Κυβέρνηση είναι να διασφαλίσουμε το διάλογο και την ειρήνη, χωρίς βέβαια να παραχωρούμε ούτε σπιθαμή από τα δικαιώματά μας και την εθνική μας κυριαρχία.»

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα