Στην Ελλάδα ξανά το διασημότερο τσίρκο του κόσμου

Το πιο μεγάλο θέαμα του κόσμου, το διασημότερο τσίρκο, το Cirque du Soleil επιστρέφει στην Ελλάδα καθώς το ελληνικό κοινό το έχει αγαπήσει πολύ. Τον Σεπτέμβριο Αθηναίοι αλλά και Θεσσαλονικείς θα απολαύσουν μια εξαιρετική παράσταση με τίτλο Quidam. Στο Quidam υπάρχουν περίπου 250 κουστούμια, 500 αξεσουάρ και 200 ζευγάρια παπούτσια, σχεδόν υπερανθρωπα ακροβατικά και μια μουσική που σε ταξιδεύει. Το έργο

έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Μόντρεαλ τον Απρίλιο του 1996 και μέχρι σήμερα, η παραγωγή έχει περιοδεύσει και στις πέντε ηπείρους.

Πενήντα δύο ακροβάτες θα αποτελέσουν τον θίασο για αυτή τη μαγευτική παράσταση όπως μάθαμε στην συνέντευξη τύπου, που άνοιξε η Πρόεδρος της διοργανώτριας εταιρίας ΛΑΒΡΥΣ, κα Γεωργία Ηλιοπούλου, η οποία αναφέρθηκε στην «Ελληνική εμπειρία» των δύο τελευταίων ετών με τις παραστάσεις Alegría και Dralion, στον επετειακό χαρακτήρα της φετινής συγκυρίας λόγω συμπλήρωσης 30 χρόνων από την ίδρυση του Cirque du Soleil και στη διαφορετικότητα tης φετινής παραγωγής του Quidam, που για πρώτη φορά αναφέρεται στην καθημερινή πραγματικότητα και όχι στη μυθοπλασία.

Η τωρινή ιστορία που θα παρουσιαστεί μέσα από την παράσταση του Σεπτεμβρίου είναι κυρίως ανθρωποκεντρική και ο θεατής θα ταυτιστεί ακόμα περισσότερο με το θέαμα που εκτυλίσσεται προστά του. Η μικρή Zoe είναι ένα κοριτσάκι, βυθισμένο σε μία απέραντη μονοτονία, ζει μία ζωή από την οποία δεν βρίσκει κανένα απολύτως ενδιαφέρον, καθώς οι γονείς της απόμακροι και απαθείς την αγνοούν. Έτσι η μικρή βρίσκει διέξοδο σε έναν φανταστικό κόσμο. Το Quidam, είναι η περιπλάνηση της μικρής ηρωίδας και η δημιουργία αυτού του κόσμου με τη φαντασία της, καθώς χρησιμοποιεί τους ανθρώπους που συναντά στην καθημερινότητα της ως πρωταγωνιστές της. Και για αυτό τα κοστούμια αυτής της παράστασης θυμίζουν αληθινά ρούχα -παραμένουν όμως εντυπωσιακά.

Στην σημερινή παρουσίαση της νέας παράστασης, είδαμε ένα από τα κεντρικά ζευγάρια χορευτών, ζευγάρι και στη ζωή, που εκτέλεσαν ένα μικρό κομμάτι της χορογραφίας τους, που πραγματικά ήταν σχεδόν απίθανό να φανταστεί κανείς οτι μπορούν δύο ανθρώπινα σώματα να την καταφέρουν χωρίς ειδικά εφέ. Με εξαιρετικά κοστούμια και bodypaint, το ζευγάρι εκτέλεσε μια αργή και πολύ συναισθηματική χορογραφία όπου το ένα σώμα ισορροπούσε κόντρα στο άλλο.

Αθήνα 20-28 Σεπτεμβρίου

Θεσσαλονίκη -Από 30 Σεπτεμβρίου

Δείτε στιγμιότυπα από το βίντεο

Keywords
Τυχαία Θέματα