Αρνητικοί στον ιό MERS οι δύο νοσηλευτές στη Φλόριντα

Αρνητικά στον ιό MERS βρέθηκαν τελικά δύο μέλη του προσωπικού σε νοσοκομείο του Ορλάντο που είχαν έρθει σε επαφή με ασθενή του κοροναϊού, τον δεύτερο που αναφέρεται στις ΗΠΑ.

Εκπρόσωποι του νοσοκομείου Dr P. Phillips στο Ορλάντο της Φλόριντα είχαν ανακοινώσει την Τρίτη ότι τα δύο μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού είχαν έρθει σε επαφή με τον ασθενή προτού γίνει γνωστό ότι αυτός έχει προσβληθεί από τον κοροναϊό.

Ο ιός είναι

γνωστό ότι μεταδίδεται εύκολα στο νοσοκομειακό περιβάλλον και το νοσηλευτικό προσωπικό είναι πιο εκτεθειμένο.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, πάντως, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι η επιδημία MERS είναι σοβαρή, ωστόσο προς το παρόν δεν συντρέχει λόγος να κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο κοροναϊός του MERS (Αναπνευστικό Σύνδρομο Μέσης Ανατολής), ο οποίος προκαλεί βήχα, πυρετό, πνευμονία και σε βαριές περιπτώσεις νεφρική ανεπάρκεια και θάνατο, σκοτώνει περίπου έναν στους τρεις ασθενείς.

Μέχρι σήμερα έχουν αναφερθεί 145 θάνατοι σε σύνολο 500 κρουσμάτων, από τα οποία τα περισσότερα στη Σαουδική Αραβία. Σποραδικά κρούσματα έχουν καταγραφεί και σε άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής, την Ασία, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα